Mira Adanja-Polak i Vi – 18. septembar 2010.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Istina o ceni struje. Do kada neće poskupeti? Čemu da se nadamo? Kako da planiramo svoj budžet? Da li će se nešto menjati u naplati, kako da se snađemo u novom vremenu koje nas čeka? Gost u studiju je Aca Marković, predsednik Upravnog odbora EPS-a.

Uskoro počinje "Kulinarija", prvi sajam hrane za sladokusce U Beogradu. Prizvođači delikatesnih proizvoda prikazaće ono što pobuđuje interesovanje u svetu. Tim proizvodima se godinama bavi Rimer Lejn, direktor izvoza u USAID-u, koji te naše posebne prozvode pakuje tako da budu atraktivni i privuku pažnju u svetu.

Ovaj program dobio je više muzičkih instrumenata, među kojima su dva klavira, više violina, flauta, harmonika. Njih dodeljujemo talentovanoj deci. Mnogi ljudi su instrumente na kojima više niko ne svira u kući dali ovom programu, koji ih poklanja obdarenoj deci koja se jave programu i pošalju na DVD-ju svoje nastupe. Videćete kome je dodeljena violina koju je Gordana Milenković nasledila od svog dede. Violinu će dobiti Bojana Stojanović iz Jagodine, koja ima 9 godina i već dosta priznanja za svoj talenat.

Dragan Simeunović je gost u studiju povodom početka međunarodnih studija o terorizmu, organizovanom kriminalu i bezbednosti. Predavanja počinju u oktobru, u Rektoratu Beogradskog univerziteta. Diplome ovih master studija važiće i u Evropskoj uniji.

Važno je imati ideje pa započeti biznis koji ne mora da donese milione, ali od njega može pristojno da se živi. Posle penzionisanja, to je uradila Gordana Klasnja-Popović, koju iz milošte zovu Goca Torta.

U studiju su najnovije slike Vladislava Šćepanovića, koji ima veliki međunarodni ugled i čije slikarstvo privlači veliku pažnju medija u svetu.

U Beograd je posle 23 godine došao Miša Bart, baletski igrač, koreograf i baletski pedagog. Posle velike svetske karijere, došao je u svoju zemlju da bi se prisetio svojih početaka. Otišao je i u školu "Luj Davičo" u Beogradu.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Mira Adanja-Polak i Vi – 18. septembar 2010.”

  1. Dobro veče, poštovana Miro! Prvi put vam pišem, sve pohvale za vaše emisije, sve su ekskluzivne i rado ih gledam. U današnjoj emisiji mi je privukao pažnju vaš razgovor sa gospodinom Rimerom Lejnom. Koliko je tužno kada čovek iz inostranstva treba da vidi naše potencijale, a mi ih ne vidimo, no ipak, me raduje da to neko primećuje. Veliki pozdrav i još više uspeha u radu!

    Odgovori

Ostavite komentar