Mira Adanja-Polak i Vi – 19. decembar 2015.

Subota, 13:00, Prvi program RTS-a, uživo

Prvi put dva naša stručnjaka, ravnopravno sa kolegama iz sveta, u svom projektu istražuju da li treba ustanovljenu anomaliju na srcu operisati odmah ili to uraditi tek kada se pojavi problem. Na ovom istraživanju rade dva mlada lekara iz Kliničkog centra Srbije, dr Svetozar Putnik, kardiohirurg, i dr Marko Banović, kardiolog, dobitnik vrednog priznanja za svoj rad.

Dr Marko Banovic i dr Svetozar Putnik

Videćemo i ko su dobitnici nagrade „Kruna uspeha”, koju tradicionalno dodeljuje porodica Petrović studentima koji svoje studije završavaju u roku i u čijim indeksima nema ni jedne ocene manje od 9. Ovo je deseta godina kako se ovo priznanje dodeljuje u Rektoratu Beogradskog univerziteta.

Sa dodele nagrada Kruna uspeha

U Beogradu je boravio Rodžer Prajd, jedan od poznavalaca marketinga, čija je uža specijalnost popularisanje gradova i država, kao i podizanja reputacije nekih destinacija. Napisao je knjigu „Destinacija kao brend”, a od njega ćemo saznati kako treba da prikažemo svetu ono što imamo.

Bojan Muždeka je upravo završio veliku aukciju slika u Beogradu i govori o tome ko su kupci umetničkih dela kod nas, kako se ljudi opredeljuju kada kupuju slike, a kako kada ih prodaju, ko su osobe koje prodaju slike, koliko se cene naši slikari u zemlji, a koliko u inostranstvu…

Gost u studiju je glumica Sloboda Mićalović Ćetković, čiji nas angažman nikada ne ostavlja ravnodušnim. Kako gradi svoju sada već bogatu karijeru, a da prilikom toga nikada ne ulazi u svet šunda i neukusa? Kako brani svoju privatnost i kako se bori protiv svega što joj se ne dopada?

Upoznaćemo i ekonomistu Milenu Radenković, koja je krenula u sopstveni biznis i koja je svoju porodičnu kuću adaptirala u savremenu nacionalnu radnju koja ima i kafe. U njoj okuplja mlade dizajnere i sve lepo od starih zanata. Ona često obilazi stara domaćinstva po Srbiji i sve zanimljive predmete donosi u svoj prostor, u starom delu Beograda.

Milena RadenkovicNemanja Vukašinović je sa stručnjacima iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine otpremio tri vuka u rezervat za vukove i medvede blizu Soluna koji ima specijalizovano sklonište za ove divlje životinje. Donedavno, dva vuka bila su smeštena u Pančevu i ponašala se kao domaće životinje, dok se treći vuk slobodno šetao po Zaječaru.

VukVuk 2

Studio krase slike Aleksandra Cvetkovića, Đorđa Ivačkovića, Branka Miljuša, Radomira Reljića, Miće Popovića, Bore Iljoskog, Peđe Neškovića, Vladimira Veličkovića…

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Mira Adanja-Polak i Vi – 19. decembar 2015.”

  1. Šta reći. Zna Mira koga da pozove u goste. Stari je to vuk. Sloboda Mićalović? Bilo koja uloga, glavna ili sporedna, praznik je i za oči i za dušu. Lepa, pametna, obrazovana, prodorna, a tako nenametljiva.

    Odgovori

Ostavite komentar