Mira Adanja-Polak i Vi – 26. decembar 2015.

Subota, 13:00, Prvi program RTS-a, uživo

Na drugi dan Božića, za vernike koji obeležavaju ovaj najradosniji praznik po Gregorijanskom kalendaru, u studiju je beogradski mitropolit i nadbiskup Stanislav Hočevar sa porukama koje su okrenute očuvanju i značaju porodice.

Nevena Ristic

U razgovoru sa ljudima, saznaćemo šta je ono što bi želeli da menjaju, a šta je ono što priželjkuju u novoj godini.

Prof. dr Mila Stajević-Popović, kardiohirurg i direktor Klinike za dečju hirurgiju u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić”, govori o tome ko je odgovoran i kompetentan da konstatuje anomalije na srcu nakon rođenja deteta.

mila stajevicPariz je posle terorističkog napada bogato okićen, kao da se bori protiv ove zastrašujuće trauma. Prošle godine, grad svetlosti posetilo je 17 miliona ljudi. Ove godine, situacija je sasvim drugačija, čelnici se već žale na velike gubitke kada je reč o turistima. Pariz se ipak oporavlja, ali rane ostaju.

Pariz

Gošća u studiju je mlada glumica Nevena Ristić nakon divne uloge i igre, pored sjajnog Ljubomira Bandovića, u predstavi „Klaustrofobična komedija” u Zvezdara teatru Dušana Kovaćevića i reditelja Darka Bajića. Suptilnost i talenat ove mlade glumice nisu ostali nezapaženi.

nevena ristic2 _DSF1950Jelena Milić je studentkinja koja je dobila stipendiju za studiranje u Šangaju. Mira Adanja-Polak provela je sa Jelenom jedan dan i tada joj je ispričala svoju priču u Šangaju. Ona već duže vreme živi u Kini i njena viđenja ove zemlje su zanimljiva i korisna.

Čućemo i neka od pravila kojima se rukovodio Andreja Preger, pijanista koji je umro ovog decembra u 104. godini.

dzoan kolins 2

Aukcije se u svetu najčešće organizuju pred novogodišnje praznike, a gledaoci će videti jednu zanimljivu na kojoj se prodaju ljubavna pisma koja je dobijala Džoan Kolins od Vorena Bitija, a saznaćemo i kakakv je značaj tašne Margaret Tačer. Predmeti koje su posedovali poznati ljudi – posebna su poslastica kolekcionara. Tako se na aukciji našlo i parče torte sa venčanja Lejdi Di i princa Čarlsa.

Margaret TacerMilena Dravić i Dragan Nikolić iz novogodišnje emisije „Obraz uz obraz“, koja je emitovana 31. decembra 1977.

Studio krase slike i predmeti iz privatne kolekcije Dragana Spasojevića.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Mira Adanja-Polak i Vi – 26. decembar 2015.”

  1. Poštovana imenjakinjo, najpre da Vama i Vašoj porodici poželim sve najlepše u Novoj godini, prvenstveno krepsko zdravlje i uspeh na svim poljima.

    Odgovori

Ostavite komentar