Mira Adanja-Polak i Vi – 19. mart 2016.

Subota, 13:15, Prvi program RTS-a, uživo

Dva dana posete princa Čarlsa i vojvotkinje Kamile. Njihova misija na Balkanu.

Princ Čarls i vojvotkinja Kamila
Princ Čarls i vojvotkinja Kamila

Sigurno se sećate mlade žene Bojane Šrajer, koja je bila lekar bez posla i koja se zaposlila na benzinskoj pumpi. Bojana je ponovo u studiju jer je posle gostovanja u programu dobila posao.

Dr Bojana Šrajer

Jedna monografija koja mi je poslata u televiziju odvela me je u dom Aleksandra Perovića, koji je sakupio slike svog oca Vojislava Perovića, akvareliste, i izdao monografiju kako bi njegove devojčice što duže pamtile svog dedu. Toliko je retko videti takvu porodicu i zato vam donosim tu reportažu.

Slikar Vojislav Perović
Slikar Vojislav Perović

Retko se govori o anesteziolozima. Oni drže život pacijenta u rukama tokom intervencije i u danima intenzivne nege sve dok se pacijent ne oporavi. Anesteziolog koji daje anesteziju odraslom čoveku ne može da daje anesteziju detetu ako za to nije posebno obučen. O tome govori prof. dr Dušica Simić, dečiji anesteziolog sa Dečije univerzitetske klinike u Beogradu, koja predsedava Svetskoj federaciji anestezioloških udruženja.

Prof. dr Dušica Simić, dečiji anesteziolog
Prof. dr Dušica Simić, dečiji anesteziolog

Dragan Mićanović je glumac velikog talenta i retke senzibilnosti. Često ga gledamo u raznim ostvarenjima, o njemu slušamo u inostranstvu, gde odlazi po pozivu, ali o sebi retko govori suštinski. Intervju sa njim pripreman je dugo i polako, a vi ćete prosuditi da li je pravi i redak.

Mira Adanja-Polak i glumac Dragan Mićanović
Mira Adanja-Polak i glumac Dragan Mićanović

U Beograd dolazi indijska umetnica Anuradha Pal sa svojim orkestrom perkusionista da bi održala koncert 22. marta.

Anuradha Pal, indijska umetnica
Anuradha Pal, indijska umetnica

Anželin Preljokaž, francuski koreograf, pred otvaranja Festivala igre – gost u studiju.

Videćete ko je sve dobio instrumenate koje dodeljujemo talentovanoj deci, darove gledalaca kojima instrumenti više nisu potrebni, jer na njima više niko ne svira. Gospođa Leposava Grujić svoj klavir ponudila je talentovanom detetu. Ako i Vi imate neki instrument, javite nam da bismo ga preuzeli.

U studiju su slike Miloša Šobajića, koji ovih dana ima izložbu u galeriji „Atrijum“ Biblioteke grada Beograda.

 

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Mira Adanja-Polak i Vi – 19. mart 2016.”

  1. Ja sam treći razred osnovne muzičke škole „Živorad Grbić“ u Lajkovcu. Živim samo sa majkom i nemam uslove da kupim klavir, imam 5 iz klavira i idem u 5. razred osnovne škole i vrlo dobar sam đak. Želja mi je da dobijem klavir – Đorđe Petrović. Hvala u napred.

    Odgovori

Ostavite komentar