Mira Adanja-Polak i Vi – 26. mart 2016.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Uoči katoličkog Uskrsa, beogradski nadbiskup i mitropolit monsinjor Stanislav Hočevar govori o načinu prevazilaženja sve prisutnijih strahova, o važnosti pomirenja i praštanja, kao i o prevazilaženju različitosti.

Monsinjor Stanislav Hočevar

Gost u studiju je Predrag Marić, pomoćnik i načelnik Sektora za vanredne situacije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, koji sprema doktorat na temu kriznih komunikacija u vanrednim situacijama, a piše i knjigu o posledicama terorizma.

Upoznaćete Nadžiba Džanga, načelnika teritorije Delhija, koji upravlja teritorijom glavnog grada Indije sa 17 miliona stanovnika. Tokom boravka u Indiji, gde sam za 12 dana obišla 5 država i 8 gradova, svoju posetu sam završila razgovorom u rezidenciji gospodina Džanga, sumirajući utiske o zemlji koju do tada nisam poznavala.

Gost u studiju je doc. dr Jelena Bila, hematolog sa Klinike za hematologiju Kliničkog centra Srbije, koja će govoriti o tome kako leči svoje pacijente onim što ima na raspolaganju od lekova. Kako prevazilazi te teškoće kao lekar i koliko može da utiče na promenu situacije.

U Beogradu su poznati američki koreografi, igrači i pedagozi Bil Hejstings i Čet Voker, koje je Ivana Milovanović, osnivač časopisa “Orkestra” i koautor projekta 11 zemalja, dovela u Beograd, kako bi igrači, glumci i talentovana deca mogli tokom obuke da uče od najboljih.

Upoznaćete Kesi Atinu, koja živi u Los Anđelesu. Došla je u Beograd kao vrsni fotoreporter da bi fotografisala Kvinsija Milera, nekada NBA igrača, a sada košarkaša Zvezde. Ova mlada devojka ostvarila je svoj američki san i postala ekskluzivac – jedina ima prava da snima privatni život košarkaških zvezda. Otac joj je Amerikanac, a majka sa naših prostora, ali nikada nisu bili u Srbiji.

Kesi Atina, fotoreporter

Velika izložba “Oziris”, koja rekonstruiše mitove egipatske civilizacije i tajanstveni ceremonijal posvećen bogu Ozirisu, iz Pariza se sada seli u Britanski muzej u Londonu. Videćete i snimke podvodnih istraživanja koje smo dobili ljubaznošću gospodina Frenka Godioa, direktora i osnivača Evropskog centra za podvodnu arheologiju.

Izložba "Oziris" - podvodne misterije Egipta
Izložba „Oziris“ – podvodne misterije Egipta

U studiju je Lana Zorjan, sedmogodišnja devojčica koja svira violinu od svoje četvrte godine – pobednica je na četiri međunarodna takmičenja sa osvojene četiri prve nagrade.

Lana Zorjan, violinistkinja
Lana Zorjan, violinistkinja

U Beogradu je održana izložba mačaka gde su svoje ljubimce pokazali vlasnici najređih i najskupljih vrsta iz naše zemlje, sa Bliskog istoka i iz Evrope.

U emisiji će biti objavljena imena dece koja su dobila instrumente od gledalaca kojima instrumenti više nisu potrebni. Na njima niko više ne svira, tako da su ih namenili talentovanoj deci koja nemaju mogućnost da ih kupe.

Slike u studiju izlaže Zoran Gaši.

"Crveni grad" - slikar Zoran Gaši
„Crveni grad“ – slikar Zoran Gaši

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar