Mira Adanja-Polak i Vi – 2. oktobar 2010.

Subota, 14:05, Prvi program RTS-a, uživo

Švajcarska je dobila „žensku“ vladu. To je prvi put u istoriji da su u vladi sve žene. Upravo u vreme samih parlamentarnih izbora bila sam u Švajcarskoj i u Bernu razgovarala sa predsednicom Švajcarske konfederacije gospođom Doris Leuthard. Imenovanje „ženske vlade“ privuklo je veliku pažnju u svetu.

Koliko znamo o privatnosti? Šta ona podrazumeva? Kako neko može da koristi naše lične podatke? Koliko bilo ko sme i može da ulazi u nečiju privatnost? Gost u studiju je Rodoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. Koliko uopšte znamo koja su nam prava?

Aleksandar Josipović, igrač u „Mulen Ružu“, započeo je, pored igračke, i svoju novu karijeru. O tome će govoriti u emisiji. Znajući da je igra deo njegovog života, iskoristio je to svoje umeće da bi se bavio i jednim novim zanimanjem.

Harmoniku je od anonimnog darodavca dobila Mirjana Jakšić iz Futoga, a svoju malu harmoniku poklonila programu, kako bi bila dodeljena nekome kome tako mala harmonika treba.

Slike u studiju su Dragana Azdejkovića koji najavljuje svoju izložbu 17. oktobra u galeriji „Dar-Mar“.

Izložba Jarmile Vesović u našem kulturnom centru u Parizu.

Ruski ansambl „Aleksandrov“ od 140 članova dolazi u Beograd.

Na Filipinima je upravnik zatvora sa 1.500 zatvorenika organizovao plesnu grupu.

U poseti smo veterinaru Slavoljubu Jevtiću, koji se više ne bavi veterinom. Sada gaji cveće i postao je cvećar.

Videćete kako jedna kreativna osoba, Jelena Jovičić, čije je umetničko ime Monja, od sasvim jednostavnih stvari pravi zapažene i maštovite kreacije.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Mira Adanja-Polak i Vi – 2. oktobar 2010.”

  1. Upravo gledam reprizu emisije (priznajem, gledam ih tek s vremena na vreme) i gđa Adanja Polak me podseti na lepotu jednostavnosti. Pohvala za odabir gostiju (posebno gdina Rodoljuba Šabića) i dobre ljude koji uveseljavaju one kojima je muzika način života.

    Odgovori

Ostavite komentar