Mira Adanja-Polak i Vi – 25. septembar 2010.

Subota, 14:05, Prvi program RTS-a, uživo

Na inicijativu Privredne komore Beograda, organizovan je susret kineskih poslovnih žena koje imaju svoje firme u Beogradu sa srpskim poslovnim ženama. Gost u studiju je Sanja Vasić, koja je na čelu Kineske sekcije u Privrednoj komori Beograda. Ona kaže da u Beogradu ima deset hiljada Kineza, a od njih su polovina žene. U gostima je i Li Čun E, Kineskinja koja živi i radi u Beogradu.

Česte su pritužbe obolelih od raka da uređaji ne rade, da su često u kvaru, da pacijenti ne mogu redovno da odlaze na radioterapiju. Iz tog razloga je početak rada prvog centra za radioterapiju u Banjaluci izazvao veliku pažnju u regionu.

Ksenija Bašić svira flautu, a Nataša Penezić klavir. Obe su diplomirale na Akademiji za umetnost u Novom Sadu sa prosekom iznad 9,5, kao najbolje u svojoj generaciji. Imaju čime da se pohvale jer svoje školovanje nastavljaju u Beču i Stokholmu. Za gledaoce ovog programa nastupiće zajedno pre nego što svaka ode svojim putem.

Videćete jedan slučaj iz Smedereva koji traje već dvadeset godina: neko iz neznanja ulazi u čitavu zavrzlamu administrativnih teškoća. Možete da budete u nekom posedu, a da za to nemate dokaz u dokumentima.

U studiju su slike umetnice Šemse Gavrankapetanović, čija je izložba u toku u ULUS galeriji u Beogradu.

U Beogradu je održan prvi sajam posebnih delikatesnih jela. Bila sam na tom sajmu i videla šta sve izvozimo kao specijalitete i po kojim delikatesima nas poznaju sladokusci u mnogim zemljama sveta. Sajam posebne hrane „Kulinarija“, po kom smo već poznati u svetu, privlači pažnju i daje nadu malim proizvođačima. Sladokusci znaju šta je delikatesni džem spremljen u kući, pečurke brane u šumi, sir spreman u domaćinstvu. To je na velikoj ceni u svetu.

Videćete Frey Wille atelje u Beču, gde se slike svetski poznatih umetnika Klimta, Monea i dr. prenose iz Belvederea, gde su izložene, na prepoznatljiv nakit.

Violinu dobija Natalija Stošić. Ova devojčica dobila je nagrade za svoje umeće, ali nema svoju violinu. Darodavac je porodica Kostić iz Beograda.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar