Mira Adanja-Polak i Vi – 20. septembar 2008.

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a

Govorićemo o tome koliko se kažnjava i kako se sankcioniše to kada lekar da pogrešnu dijagnozu pacijentu. Ko to proverava? Ko je merodavan? Kako se može proveriti stručnost lekara? Ko to radi? Gost je prof. dr Marko Kontić, predsednik Etičkog komiteta u Srpskom lekarskom društvu.

Podsetiću vas na svoj boravak u Cernu i susret sa naučnicima koji su mi govorili o velikom prasku i mogućim rizicima eksperimenta koji je započeo ovih dana u Švajcarskoj i o čemu govori ceo svet.

U Beogradu je bila Katarina Oksenberg sa svojim mužem Kasperom van Dienom. Žele ovde da snime film o princu Pavlu, na čijoj rehabilitaciji već godinama radi princeza Jelisaveta Karađorđević. U domu majke napravljen je razgovor sa Katarinom i Kasperom, koji je u Americi poznat glumac. Njihova želja je i da čitava porodica bude na okupu.

Zatvoren je Klub književnika u Francuskoj ulici! Preuzeo ga je novi vlasnik, koji će ga renovirati uz obećanje da će zadržati duh poznatog restorana. Videćete kako je to izgledalo poslednjih dana pred zatvaranje, a kako će izgledati kada sve bude modernizovano.

Gost emisije je prim. dr. Vojislav Ćurčić, psihijatar-psihoanalitičar iz bolnice Dragiša Mišović. Govori o surovosti i besu kod mladih ljudi.

Reditelj Jagoš Marković gostovao je sa predstavom "Gospođa ministarka" u Sibiru. Kako su primljeni, kako je ruska televizija to zabeležila? Kako je Jagoš Marković "uskočio" u sopstvenu predstavu i odigrao ulogu Pere Kalenića.

Na izložbi u galeriji "Kod Homena" u Kotoru izlagao je prvi put u svom rodnom gradu slikar medijale Miro Glavurtić. Videli smo ga u potpuno novom svetlu i saznali gde je bio svih ovih godina.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar