Meni je sve izazov

U nepromenjenom terminu, subotom u 14.10 časova, na Prvom programu RTS-a od sutra kreće nova sezona jedne od najdugotrajnijih emisija sa autorskim pečatom "Mira Adanja-Polak i Vi". Posle letnje pauze u kojoj smo imali priliku da gledamo najzanimljivije priče iz serijala "Ekskluzivno", autorka obećava puno novih tema od jeseni.

– Već u prvoj emisiji gledaoci će videti šta sam zabeležila tokom leta kada je zatvoren kultni Klub književnika u Beogradu, i kako je čuveni Buda rešio da nam predstavi svoju ženu koja je decenijama bila uz njega dok je on, uvek u isto vreme, odlazio u Klub. Osim toga, u Beogradu je letos bila Katarina Oksenberg sa mužem Kasperom van Dijenom, a pripremali su se za snimanje filma o knezu Pavlu.

Da li će biti nekih izmena u konceptu?

Svaka emisija je različita i ne verujem mnogo u nasilne izmene. Žive emisije su uvek neka neočekivana novina. Nikada ne znate da li će sve baš biti tako kako je zamišljeno. Zato ih volim i zato ih radim uz sve rizike i napore koje one donose.

Kakva su vaša očekivanja od naredne sezone?

Moja očekivanja su uvek ista. Da emisija komunicira sa gledalištem i da bude otvorena za one koji imaju šta da ponude. Da stojim iza svakog emitovanog priloga, da verujem da je dobar i različit, da se dopadne najpre meni, a onda da imam sreću da se dopadne i gledaocima.

Da li vas izazovi i dalje pokreću?

Izazovi su uvek realizacija onog što zamislim. Sva je sreća da znam kako sve što hoću da uradim izgleda na ekranu. Izazov mi je svaka živa emisija, jer ako pomislim da je ona rutinska, nema dobrog posla. Za mene je sve izazov. On me drži u mom poslu. Svemu se još uvek čudim.

Da li će nekim temama posebno biti posvećena pažnja u narednim emisijama?

Imam u vidu neke teme koje nisu dodirnute, koje su osetljive, teške, bolne i imaju tu tananost da su često umemirujuće i sada vagam kako da ih prezentujem, a da budu konstruktivne. Volim da istražujem i da slušam o čemu ljudi govore, šta ih muči, i sve to postane tema. Više osluškujem nego što mi neko nešto javlja. Danas morate biti osetljivi na tuđu muku da biste mogli da pomognete.

Hoće li biti nekih iznenađenja?

Nemam iznenađenja, samo istine. Zar one nisu danas retke?

(Milica Kuzmić, „Blic“, 19. septembar 2008)

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar