Mira Adanja-Polak i Vi – 21. decembar 2013.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Gost emisije je Momčilo Babić, direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Govori o tome koji su prioriteti Fonda kada finansira zdravstvenu zaštitu. Da li je iko ikada rekao ljudima da zdravstvena zaštita nije besplatna, kako smo oštećeni i da li Fond može da pokrije potrebe.

U studiju je monsinjor Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup i mitropolit, pred božićne i novogodišnje praznike, u vreme kada piše svoju poslanicu. Pitamo ga šta će ona sadržati.

Gost u studiju je Neda Knežević, direktor Muzeja istorije Jugoslavije, koja nas vodi u depoe Titovog muzeja. Šta je ono što još nismo videli u depou znamenitih slika u muzeju, o čemu govori Ana Panić, kustos galerije slika.

Gost u studiju je mlada pijanistkinja Li Katarina Dafna iz Subotice. Ima 14 godina, a nosilac je velikog broja priznanja u zemlji i inostranstvu. Učenica je šestog nižeg razreda Muzičke škole u Subotici. U ovoj godini dobila je četiri nagrade na međunarodnim takmičenjima.

Gost u studiju je Dragica Đurić, trener golmana ženske rukometne reprezentacije Srbije. Bila je najbolji golman u svetu 1987. godine, nosilac zlatne olimpijske medalje 1984. godine u Los Anđelesu i nosilac srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Seulu. Govori o tome čemu uči svoje rukometašice.

Izložba u Prirodnjačkom muzeju posvećena je čokoladi. Šta o čokoladi koju jedemo znamo?

Knjiga Zdravka Šotre izlazi iz štampe. On tako lepo opisuje sve što se događa oko nas.

Videćete polukoncertni klavir koji Ljiljana Janković sa ćerkama i majkom Oliverom Marijanac, želi da daruje talentovanom detetu koje nema klavir.

Slike Ljube Popovića izložene u studiju prvi put su okupljene na jednom mestu povodom 80 godina od rođenja ovog umetnika. Slike su iz privatne kolekcije arhitekte Draže Marčića iz Beograda.Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar