Mira Adanja-Polak i Vi – 21. decembar 2013.

 18.12.2013
Autor: Mira Adanja-Polak

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Gost emisije je Momčilo Babić, direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Govori o tome koji su prioriteti Fonda kada finansira zdravstvenu zaštitu. Da li je iko ikada rekao ljudima da zdravstvena zaštita nije besplatna, kako smo oštećeni i da li Fond može da pokrije potrebe.

U studiju je monsinjor Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup i mitropolit, pred božićne i novogodišnje praznike, u vreme kada piše svoju poslanicu. Pitamo ga šta će ona sadržati.

Gost u studiju je Neda Knežević, direktor Muzeja istorije Jugoslavije, koja nas vodi u depoe Titovog muzeja. Šta je ono što još nismo videli u depou znamenitih slika u muzeju, o čemu govori Ana Panić, kustos galerije slika.

Gost u studiju je mlada pijanistkinja Li Katarina Dafna iz Subotice. Ima 14 godina, a nosilac je velikog broja priznanja u zemlji i inostranstvu. Učenica je šestog nižeg razreda Muzičke škole u Subotici. U ovoj godini dobila je četiri nagrade na međunarodnim takmičenjima.

Gost u studiju je Dragica Đurić, trener golmana ženske rukometne reprezentacije Srbije. Bila je najbolji golman u svetu 1987. godine, nosilac zlatne olimpijske medalje 1984. godine u Los Anđelesu i nosilac srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Seulu. Govori o tome čemu uči svoje rukometašice.

Izložba u Prirodnjačkom muzeju posvećena je čokoladi. Šta o čokoladi koju jedemo znamo?

Knjiga Zdravka Šotre izlazi iz štampe. On tako lepo opisuje sve što se događa oko nas.

Videćete polukoncertni klavir koji Ljiljana Janković sa ćerkama i majkom Oliverom Marijanac, želi da daruje talentovanom detetu koje nema klavir.

Slike Ljube Popovića izložene u studiju prvi put su okupljene na jednom mestu povodom 80 godina od rođenja ovog umetnika. Slike su iz privatne kolekcije arhitekte Draže Marčića iz Beograda.Ostavite komentar

Error! This email is not valid.