Mira Adanja-Polak i Vi – 14. decembar 2013.

Subota, 14:10, Prvi program RTS-a, uživo

Gost emisije je Nikola Selaković, ministar pravde. Govori o objektivnosti sudija, o tome kako treba da presuđuju, kako da ne budu pod pritiskom, kako da sve bude po zakonu. Da li je pravičnost crta karaktera, odlika ličnosti ili se ta osobina stiče ili uči. Kako to vidi ministar pravde?

O važnosti laboratorijskog nalaza, njegovoj pouzdanosti i odgovornosti stručnjaka koji takav nalaz potpisuje govori gost u studiju – prof. dr Branislava Brkić, specijalista medicinske biohemije.

Zlatica Stanojević dopisivala se sa porodicom Kenedi dugi niz godina. U njenom domu u Beogradu pokazala mi je ta pisma i govorila o susretu sa jednim članom porodice Kenedi koji je došao u Beograd.

Bilo je dirljivo u Narodnom pozorištu u Beogradu na koncertu koji su priredili učenici operske dive i pedagoga Biserke Cvejić. Operske arije pevali su njeni učenici koji su za njen 90. rođendan došli iz Makedonije, Francuske, Amerike, Italije, Norveške. Svi oni nastupaju na operskim scenama širom sveta, a došli su da bi bili pored Biserke Cvejić za njen rođendan.

U studiju je Slobodan Bata Spasojević, kreator koji se izdvaja se po svojoj kreativnosti i neobičnim modelima za muškarce. Dobitnik je velikog broja priznanja za svoj talenat.

Veliki broj arheologa iz sveta ima interes da dođe u našu zemlju na iskopavanja. O tome govori dr Ana Belen Marin-Arojo sa Univeziteta Kantabrija u Španiji, gde istražuju životinjske ostatke koji su nađeni na arheološkim lokalitetima u Srbiji.

U studiju su najbolje slike Branka Miljuša koje ćete videti pred veliku izložbu koja se sprema iduće godine.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Mira Adanja-Polak i Vi – 14. decembar 2013.”

  1. Gospođo Adanja Polak, izuzetno cenim Vaš rad i pratim Vaše emisije dugi niz godina. Sve pohvale, ali nemojte, molim Vas, dovoditi aktuelne političare u emisiju. Tako Vam emisija gubi autentičnost zbog koje Vas i gledamo. Nisam stranački ostrašćena, nisam član nijedne partije, ali političare smatram ljudima trenutka koji im pogoduje. Vašem ugledu ne imponuje nametanje raznih političara… Svi su oni bili i prolazili, Vi ste ostali. Ako već od Vas ne zavisi pojavljivanje Nade Macure na RTS-u koje je ispod svakog profesionalizma, nemojte onda svoju emisiju kvariti prolaznim trenutno aktuelnim ljudima koji se ne razlikuju od ostalih iz svoje oblasti. Ni po čemu se ne izdvajaju. Pozdrav i svako poštovanje.

    Odgovori

Ostavite komentar