Mira Adanja-Polak i Vi – 21. februar 2009.

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a

Mira Adanja-Polak srela se sa engleskim glumcem Ralfom Fajnsom, koji je u Beogradu otvorio ovogodišnji filmski festival FEST. On govori o tome kako će uskoro ponovo boraviti u Beogradu i tri meseca snimati film kod nas. Primio je Zlatni pečat Kinoteke za doprinos svetskom filmu.

Gosti programa su Katarina Oksenberg, ćerka princeze Jelisavete, koja je došla u Beograd u posetu majci i da bi dobila naš pasoš. U studiju je sa svojim mužem Kasperom van Dienom, poznatim po mnogim filmovima.

Prof. dr Rajko Hrvačević, nefrolog, član je komisije za transplantaciju. Govori o novom zakonu o transplantaciji koji se nalazi na javnoj diskusiji i koji konačno treba da reši  veliki problem svih onih koji čekaju na presađivanje bubrega.

U studiju su slike Vladislava Šćepanovića, kod koga smo bili u ateljeu. Njegove slike nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Na velikom broju izložbi u svetu pobudio je veliko interesovanje svojim buntovnim slikarstvom.

Mjuzikl "Čikago" doživeo je stoto izvođenje u toku dve sezone. Za tu predstavu nikada nema karata. U Pozorištu na Terazijama nastupaju obe podele, a u studiju ćete videti Katarinu Gojković i Zinaidu Dedakin.

Upoznaćete i jednog od dobitnika godišnje nagrade Privredne komore Beograda za dizajnersko rešenje. To je Nikola Petković, koji će svoje jednostavno rešenje jednog čiviluka pokazati u studiju.

U Zagrebu je održana premijera opere Karla Menotija "Telefon i Medijum"

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Mira Adanja-Polak i Vi – 21. februar 2009.”

Ostavite komentar