Mira Adanja-Polak i Vi – 22. jun 2013.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Olja Ivanjicki, naša čuvena slikarka, imala je godinama atelje u Rovinju. Zavičajni muzej grada Rovinja priredio je izložbu da bi podsetio na njen rad i umetnike iz Beograda koji su rado odlazili u ovaj istarski grad. Izložba je realizovana entuzijazmom Oljinih prijatelja – Dušanke Subotić-Homen, advokata Fondacije Olge – Olje Ivanjicki, Verice Vivode, Zavičajnog muzeja grada Rovinja, kustosa Darija Sošića, Viviane Benusi, potpredsednice istarske regije, Konzulata Republike Srbije, Srpske zajednice grada Rovinja i onih koji su slikarku poznavali i poštovali. Izložbu je otvorila princeza Jelisaveta Karađorđević. Ovaj događaj okupio je prijatelje Olje Ivanjicki, Bruna Maskarelija i Arsu Jovanovića.

Jagoša Markovića čeka velika premijera u Tivtu. On režira predstavu "Filumena Marturano" Eduarda de Filipa. Premijera je 25. juna u 20.30. Ovo je Jagoševa pedeseta režija. Sve se događa u renesansnom vrtu letnjikovca porodice Buca: igraju Anita Mačić, Jelisaveta Seka Sablić, Branimir Popović, Đuza Stojiljković, a kostime radi Dragana Ognjenović.

Gost u emisiji je Aleksandra Alivojvodić, nagrađivana više puta na uglednim takmičenjima. Bila je i finalista "Nagrade Gvarnerijus" ovih dana. Imaće i svoj operski debi na velikoj sceni Narodnog pozorišta.

Miroslav Čangalović je jedan od naših velikih umetnika. Operski pevač sa divnim prodornim basom – bio je poštovan u svetu. Koliko ga pamtimo, koliko znamo o njemu? Ćerka Miroslava Čangalovića, Mirjana Čangalović, o svom ocu priča sa puno ljubavi i poštovanja.

Kako se na ovim vrućinama hladi pas porodice Pavlović sa Dorćola u Beogradu?

Zoran Nikolić, novinar i pisac, poznat je po velikom broju knjiga koje nas upoznaju sa tajnama Beograda. Prvi je pisao o lagumima ispod zemlje i masonskim znacima na građevinama Beograda.

Milorad Mišković, naš proslavljeni baletski igrač u svetu, u Valjevu je imao promociju knjige koja čitaoce upoznaje sa njegovom izuzetno bogatom karijerom.

Upoznaćete jednog vajara i jednu keramičarku. Oni rade na posebnim efektima koji se koriste prilikom snimanja filma.

Festival otvorenih ateljea dao nam je priliku da zavirimo u atelje talentovane Katarine Rašić, slikarke, skulptora i modnog kreatora.

Slike u studiju su slikara Pavla Miladinovića.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar