Mira Adanja-Polak i Vi – 22. novembar 2014.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Gost emisije je ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar, koji govori o mogućnosti povezivanja privatne lekarske prakse sa socijalnim osiguranjem. Kako on vidi tu mogućnost i na koga ćemo se ugledati? Koliko je takva mogućnost blizu, a koliko daleko? Prikazujemo i dva primera iz Slovenije.

Doktor političkih nauka Marija Đorić deo svog doktorata posvetila je ekstremnoj desnici, kako se i zove njena druga knjiga. U prvoj se bavila nasiljem i huliganima, a u drugoj govori o opasnostima ekstremizma.

Kada je oskarovac Branko Lustig bio u Beogradu, podsetio me je na svoja stradanja u koncentracionom logoru Aušvic. Poznat kao producent filmova „Šindlerova lista“ i „Gladijator“, često boravi na našim prostorima govoreći o toleranciji.

2

Bila sam u poseti operskoj pevačici Biserki Cvejić, koja je ovog meseca napunila 91. godinu. Sa njom sam razgovarala o talentima, kako ih otkriti, kako ih podržati i koje su opasnosti.

3

Misleći da u svojoj kolekciji poseduje predmete velike vrednosti, veliki broj ljudi doživi razočarenje kada stručnjak, poznavalac, utvrdi da predmet nema očekivanu vrednost. Upoznaćete kolekcionara iz Sente, koji nam je pisao pismo i pozvao nas je da ga posetimo.

Ivana Pilja, modni kreator, imala je nedavno reviju u Dubaiju.

9

 
https://www.youtube.com/watch?v=Trtxxi5bmQg
https://www.youtube.com/watch?v=lKhZu1fZI2M

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Mira Adanja-Polak i Vi – 22. novembar 2014.”

  1. Redovno gledam Vaše emisije i mislim da su one retki, svetli trenuci u vremenu u kojem živimo. U današnjem emitovanju sam videla divna, apstraktna platna, ali sam, nažalost, propustila ime autora. Ko je to? Unapred hvala i veliki pozdrav!

    Odgovori

Ostavite komentar