Mira Adanja Polak i Vi – 15. novembar 2014.

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a, uživo

Gost emisije je Zorana Mihajlović, ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture, uoči međunarodnog dana sećanja na žrtve u saobraćajnim nesrećama. Ukazaće na značaj primene postojećih propisa u saobraćaju kako bi se umanjila stradanja na našim putevima.

U Beograd dolazi Pol Džadž, predsednik Britansko-srpske privredne komore. Iz Londona je, diplomac Triniti koledža u Kembridžu, zaštitnik i donator Biznis škole ovog univerziteta koja nosi njegovo ime. On svojim kontaktima povezuje investitore iz sveta i motiviše ulaganja u Srbiju. Pol Džadž je do pre nekoliko nedelja bio šerif londonskog sitija i tom prilikom sam imala mogućnost da kamerom uđem u Old Bejli – Vrhovni sud Velike Britanije.

Mira Adanja Polak i Vi – 15. novembar 2014.
U studiju je prof. dr Mila Stajević, dečji kardiohirurg iz Instituta za majku i dete u Beogradu. Ona govori o zamkama na koje nailazi roditelj prilikom prvog pregleda bebe nakon rođenja. Mnoge srčane mane ne otkrivaju se na vreme.

Mira Adanja Polak i Vi – 15. novembar 2014.
U Pozorištu na Terazijama održavaju se probe za buduće mjuzikle pod umetničkim nadzorom čuvenog koreografa Bila Hejstingsa sa Brodveja. Direktor Pozorišta na Terazijama Aleksandar Đaja govori o planovima pozorišta i mjuziklu za koji finalizira dogovore.

Mira Adanja Polak i Vi – 15. novembar 2014.
Beograd je dobio spomenik ruskom caru Nikolaju Romanovom. Ruskog cara u Srbiji pamte svi potomci onih Rusa koji su posle Oktobarske revoliucije došli u Srbiju i tu ostali. Gde su sada potomci Romanova, ruskog cara? U Parizu sam jednom srela Majkla Romanova, koji govori o Romanovima.

Mira Adanja Polak i Vi – 15. novembar 2014.

U studiju je Dušica Milanović, urednik feljtona u „Politici“. Do sada je objavila pet knjiga i tri monografije. U pripremi je monografija posvećena Živanu Saramandiću.

Mira Adanja Polak i Vi – 15. novembar 2014.

Često ljudi veruju da poseduju neku dragocenost koju čuvaju, misleći da je njena vrednost velika. Tragom jednog poziva, otišli smo u Sentu i posetili kolekcionara.

U studiju su slike Miloša Šobajića izlagane u najpoznatijim galerijama sveta.
https://www.youtube.com/watch?v=-r8Sp5FrBMo
https://www.youtube.com/watch?v=_SdiBqh1jVk
https://www.youtube.com/watch?v=YWWI0K_f5d4

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar