Mira Adanja-Polak i Vi – 23. maj 2015.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

O raku, redovnim kontrolama i stalnoj pozornosti da rak otkrijete na vreme, jer je onda izlečenje moguće, govori prof. dr Momčilo Inić, hirurg-onkolog.

Strahinja Sekulić, direktor Agencije za restituciju, govori o izmenama u zakonu o vraćanju zemljišta. Kojim ritmom će se zemljište vraćati starim vlasnicima, u čemu se tačno sastoji izmena o kojoj se sada raspravlja?

strahinja-sekulicjpg

Dragan Simenunović predstavlja Srbiju na međunarodnom skupu eksperata Evropske unije i Balkana u Sofiji. On govori o opasnostima islamskog ekstremizma po mir na Balkanu.

Rok bend „Witch 1“ je orkestar zaljubljenika koji sviraju iz hobija – opušta ih, a imaju svoja zanimanja.

Operski pevač Narodnog pozorišta u Beogradu prvi put peva u operi „Rigoleto“.

Poznata čarda „Na kraj sveta“ na zemljištu manastira Kovilj – srušena je i planira se gradnja nove čarde. Pre početka gradnje, zatekli smo arheologe koji vrše zaštitno arheološko iskopavanje, kako bi dokumentovali i istražili deo velikog lokaliteta na Arkanju. To nalazište arheolozi opisuju kako bi sačuvali dokaze o postojanju čitavog jednog naselja.

arheoloziphoto

Čuveni mjuzikal „Violinista na krovu“ biće premijerno prikazan u Novom Sadu, kao rezultat saradnje Novosadskog i Srpskog narodnog pozorista u Novom Sadu.

U Beograd dolazi mlada francuska pevačica Indila, koja ima koncert u Areni 26. maja.

Indila-No-Eurovision-SOS-La-Derniere-Danse-SOS

Slike u studiju izlaže Daniel Glid.

glid


Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Mira Adanja-Polak i Vi – 23. maj 2015.”

  1. Svaka vam čast, gospođo, divim se vašim riječima i kulturi. VI ste novinar nad novinarima, drugi treba da uče od Vas i da vam se klanjaju. Pozdrav iz Crne Gore, samo tako nastavite.

    Odgovori

Ostavite komentar