Mira Adanja-Polak i Vi – 16. maj 2015.

Subota, 13:20, Prvi program RTS-a, uživo

Gost u studiju je inž. Goran Rodić, dugogodišnji poznavalac svih događanja u oblasti građevinarske industrije. Na funkciji je potpredsednika Privredne komore građevinske industrije Srbije i upravo učestvuje u pravljenju novog zakona o radu naših radnika u inostranstvu. Pitamo ga i šta je istina o legalizaciji. Ko je zakasnio, a ko je pošteđen rušenja?

Ana Adžić odlučila je da rodi dete a da se ne uda, da ne rađa dete u vanbračnoj vezi, da rodi dete nekoga koga i ne poznaje. Želela je da rodi dete koje će biti plave kose i plavih očiju. Otišla je na jednu kliniku u Makedoniji i tu je u katalogu izabrala budućeg oca svog deteta. On je Danac. Nikada ga neće upoznati. Rodila je devojčicu Antoniju i sa njom danas živi u Mladenovcu.

Sve se više govori o individualnom lečenju karcinoma. Dr Siniša Radulović, farmakolog i naučni savetnik na Eksperimentalnom odeljenju Onkološkog instituta, govori o nekim novim pristupima lečenju karcinoma.

Arhitekta svetskog glasa Dušan Tešić izveo je veliki broj objekata u svetu. O njegovim poduhvatima priča se uglavnom u stručnim krugovima i među njegovim vrlo poznatim klijentima. Pominju se imena Putina i Medvedeva, jer je arh. Tešić radio njihove kuće i letnjikovce. Najluksuznije građevine izveo je u Rusiji, za sam vrh Ruske države, a ti monumentalni projekti ušli su u veliki broj časopisa. Arhitekta Tešić dobio je, pored velikog broja priznanja, i Nagradu za životno delo ULUPUDUS-a. Posetila sam ga u njegovom beogradskom ateljeu, gde se arhitekta Dušan Tešić seća nekih svojih poslova i govori o tome da ponekad radi i za svoju dušu.

tesic2 photo

Da li se sećate Milana Panića? Mnogi ga se sećaju iz vremena tzv. hladnog rata, kada je putovao između Amerike i Rusije, tumačeći Istok Zapadu i Zapad Istoku. Još uvek čio i vedar, radi puno radno vreme, a godine ne kazuje.

panic1

Pokušala sam da se lično uverim da li je moguće saznati na pijaci šta je prskano, a šta nije. Postoji li bilo šta što nema hemikalije?

U studiju je Đorđe Milošević, učenik drugog razreda Muzičke škole „Stanković“ iz Beograda. Ima deset godina i nekoliko osvojenih nagrada za sviranje na harmonici. U studiju će dobiti na poklon harmoniku.

Slike u studiju su Jelene Antić, slikara iz Beograda.

 Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Mira Adanja-Polak i Vi – 16. maj 2015.”

Ostavite komentar