Mira Adanja-Polak i Vi – 24. decembar 2011.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Gost emisije je beogradski nadbiskup monsinjor Stanislav Hočevar uoči Božića, velikog hrišćanskog praznika, koji uvek daje dobre savete.

Videćete ekskluzivno zbirku katoličke crkve u Beču.

Katarina Bogićević, devojčica koja je zadivila gledalište svojim višestrukim umećem u emisiji "Ja imam talenat".

Pokloni koje je Tito dobijao nalaze se u Muzeju istorije Jugoslavije. Gost u studiju je v.d. direktora ovog muzeja Katarina Živanović, koja, nakon velikog broja različitih napisa koji pobuđuju interesovanje gledališta, govori o predmetima iz te kolekcije.

Goran Jevtić, glumac, govori o svojim utiscima nakon povratka iz Amerike i premijere filma koji je režirala Andželina Džoli. Koliko o nama ljudi znaju u Americi?

Intervju sa Zoranom Jankovićem, gradonačelnikom Ljubljane, rađen u isto ovo vreme, pred božićne praznike.

Dobili smo i muzičke instrumente koje ćemo podeliti deci koja ne mogu da ih kupe. Katarina Perić iz Malog Crnića i Vasilije Šolaja iz Novog Sada – dobili su harmoniku, a Viktor Stevanović iz Bjeljine violinu.

U poseti ateljeu Milene Zevu, čija se platna i skulpture nalaze u privatnim kolekcijama i galerijama u svetu. Njene eksponate i slike videćete u studiju.


Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Mira Adanja-Polak i Vi – 24. decembar 2011.”

  1. Mala primedba: po nacionalnosti sam Rumun – i mi Rumuni slavimo Božić isto kao i katolici pa se pitamo da l’ postoje uvek samo katolici i samo o njima pravite priloge, dok o nama ništa, pa i mi postojimo. I u vekovnom kalendaru ista stvar – pomenu se samo katolici, dok Rumuni pravoslavci – ne.

    Odgovori

Ostavite komentar