Mira Adanja-Polak i Vi – 25. decembar 2010.

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a, uživo

Gost u studiju na dan katoličkog Božića je monsinjor Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup i mitropolit. Čućemo šta on poručuje ljudima na Božić.

U jednom selu na jugu Francuske već dugo se rakija prodaje i peče jedino ako se ima dozvola Evropske unije.

"Eurosalon" u Novu godinu ulazi sa novim časopisom "Exclusive".

Poklanjanje klavikorda koji je Japanac Akihiko Jamanobe iz Tokija sam napravio za Draganu Nešić dovelo je do posebnog događaja u Muzičkoj školi u Sremskoj Mitrovici, čemu je prisustvovao i japanski ambasador. Angažovanjem ovog Japanca učenici muzičke škole tada su dobili na poklon više violina.

Gost u studiju je prof. dr Milan Nedeljković iz Kliničkog centra Srbije koji se vratio iz Valjeva, gde je otvoren novi centar za kateterizaciju srca i pejsmejker. Od sada će ljudi koji su udaljeni od Beograda imati veću mogućnost za preživljavanje infarkta. To je prvi centar ove vrste u malom gradu posle otvorenih centara u Nišu i Kragujevcu.

Milena Zevu, umetnica iz Beograda, posle niza izložbi u svetu, završne izložbe u Abu Dabiju, Singapuru i Tokiju, bila je i primljena u palati u Monte Karlu nakon rada na portretu Grejs Keli koji se sada nalazi u stalnoj postavci Kneževine Monako.

Videćete kako izgleda Pariz pred Novu godinu, okovan ledom i pod snežnim vejavicama.

Od Nove godine, kažu, domaćini više neće moći da peku rakiju. To je evropski zakon. A o tome ko će moći govori jedan francuski proizvođač.

Violinu dobija jedanaestogodišnja Jelena Pejić iz Leskovca, dobitnica prvih i drugih nagrada na velikom broju takmičenja. Uskoro je očekuje međunarodno takmičenje u Bugarskoj. Violinu svira od svoje sedme godine, a danas ima 11 godina.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar