Mira Adanja-Polak i Vi – 18. decembar 2010.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Prisustvovali smo laserskoj operaciji na grlu na Klinici za uho, grlo i nos. Retko kamera odlazi na ovu kliniku. Prof. dr Vojko Đukić, direktor klinike, i dr Aleksandar Ugrinović, otorinolaringolog, govore o tome koliko je važno reagovati na vreme kada promuklost traje i kako čuvati glas.

Posebna tehnika prenosa umetničkih slika na nakit obezbedila je mesto u svetu umetnosti i dizajna dr Vileu. Fridrih Hundred Vaser, po čijim slikama je načinjena posebna kolekcija nakita, zaveštao je svoju kuću i
atelje Beču, gde je živeo do smrti. Ovaj neobični umetnik pleni svojom ekscentričnošću i višestrukim talentom.

Slike u studiju izlaže slikar Nebojša Nikolić, član Ulusa koji je imao 5 samostalnih i 50 kolektivnih izložbi.

Čućete koncert 100 violina jednog od čuvenih mađarskih orkestara.

Lari King, čuveni američki voditelj, više neće raditi na televiziji. Vraća se na radio, gde je i započeo karijeru. Tokom nedavnog susreta u Los Anđelesu, dao je nekoliko saveta Miri Adanji-Polak, a ovih dana joj je poslao i svoju knjigu.

U prošloj emisiji gost je bio samohrani roditelj troje dece bez mogućnosti da svoju decu od plate izdržava. Šta se dogodilo od prošle emisije i kako su ljudi reagovali na njegovu priču, koja nije usamljena.

Darujemo harmoniku Kucurski Nenadu, pravom harmonikašu koji je bez harmonike. Darodavac je Milanka Jeremić, penzioner iz Beograda. Za njega je molilo čitavo mesto u kome živi. Svi iz Stapara su ga preporučili i rekli da je on pravi izbor za harmoniku. Svira od svoje devete godine.

Gost emisije je Goran Jevtić, nakon završenog snimanja filma koji pod nazivom "Neimenovana ljubavna priča" režira Andželina Džoli. Koja su njegova iskustva nakon snimanja ovog filma, jer Goranu Jevtiću to nije prvi međunarodni projekat.

Saznaćete ko su Deda Mrazovi koji svake godine na motociklima pred Novu godinu nose poklone onima koji nemaju nikog da ih obilazi.

U studiju slike izlaže Nebojša Nikolić, apstraktni slikar nove generacije, prepoznatljiv po svom stilu.

Koliki će biti porezi, da li se znaju kriterijumi za njihovo određivanje. Gost u studiju je Goran Aleksić, član Gradskog veća Skupštine grada.


Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

2 komentara na “Mira Adanja-Polak i Vi – 18. decembar 2010.”

  1. Oduševljena sam čovekom koji je sve ono što ima ostavio Beču. Takva neobična „horizontala“ je vrlo primamljiva i za pravo uživanje… A za gest one fine dame koja je poklonila 45 hiljada samohranom roditelju, moram da priznam da su mi suze krenule iz oka i da mi je drago što još uvek postoji neko ko vidi, čuje i zna. I kako kaze Radovic, „naše malo može trebati mnogo onome ko nema ni malo.“

    Odgovori
  2. Sve pohvale za sve vaše emisije, divni ste i sa uživanjem ih gledam, veliki pozdrav i posebno ste nas sve usrećili u Staparu što ste pomogli malom Nenadu Kucurskom 🙂

    Odgovori

Ostavite komentar