Mira Adanja Polak i Vi – 25. oktobar 2014.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Primarijus dr Vladimir Kovčin, internista-onkolog, gost je u studiju i govori o svojim iskustvima u lečenju kancera. Kao lekar u stalnoj komunikaciji sa svetskim centrima za lečenje ove bolesti, govori o uspešnim metodama i načinima izlečenja.

Nedavni boravak u Indiji dao mi je mogućnost da posetim i jednu kliniku koja se bavi indijskim načinom lečenja pacijenata od mnogih bolesti. Ajurveda je sve prisutnija u lečenjima i zapadne medicine, kako  Indusi nazivaju klasičnu medicinu. Razgovarala sam sa pacijentima i lekarima.

Skup Evropske Trilateralne komisije održaće se prvi put u Beogradu. Tim povodom u Beograd će stići već iduće nedelje 160 predstavnika ove organizacije iz većine evropskih zemalja. Gosti u studiju su Jovan Kovačić, član Izvršnog komiteta Trilateralne komisije, i Tahir Hasanović, član ove organizacije i  predsednik organizacionog odbora 38. konferencije u Beogradu. U grupi  ljudi koji dolaze u našu zemlju su državnici, bankari, vlasnici privatnog kapitala i rektori vodećih univerziteta u svetu.

Na sajmu knjiga pojaviće se i knjiga o Eugenu Verberu pod nazivom „Eugen Verber – glumac, prevodilac, judaista“. Sve njegove veštine i značaj objedinjeni su u ovoj knjizi.  Mirjana Belić Koročkin-Davidović i Radivoje Davidović skupljaju materjal četiri godine. Verberov sin Danijel Verber, koji živi u Njujorku, pričao je o svom ocu.

Gost u studiju je Milorad Mandić-Manda, upravnik pozorišta „Boško Buha“, koji govori o rekonstrukciji pozorišta, a videćete i deo rešenja ovog prostora koje je dao jedan od vodećih arhitekata i enterijerista kod nas, arh. Dušan Tešić.

Sanja Stefanović, pijanista i profesor na Univerzitetu u Kini, angažovala je studente da pomognu poplavljenima u Srbiji.

Jovica Krtinić, v. d. direktora biblioteke „Milutin Bojić“ u Beogradu, svojom inicijativom i entuzijazmom želi da ulepša prostor u kome zaposleni rade. Njima treba klavir jer žele da u biblioteci održavaju i koncerte.

Slike u studiju su Danice Masniković nakon izložbe u holu „Politike“.
https://www.youtube.com/watch?v=xRxS5Z0BJI8
https://www.youtube.com/watch?v=_97KhSVEblY

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar