Mira Adanja Polak i Vi – 18. oktobar 2014.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Preko 1000 budista iz čitavog sveta okupilo se u Indiji, i to na mestu gde je meditirao i podučavao Buda. Kolevka budizma jeste Indija, tako da je za mesto samog začetka budizma izabrana Budgaja u indijskoj državi Bihar, odakle i Buda započinje svoje učenje.Tu su se iz čitavog sveta sreli oni koji dele taj filozofski način razmišljanja. Mira Adanja-Polak bila je sa njima i prošla delovima puta Bude, saznajući da je u jednostavnosti i znanju prioriteta u životu sva mudrost ovoga sveta.

Kako da razlikujemo simptome obične prehlade i gripa od prvih znakova ebole? Kako jasno znati kome se prvo obraćamo? Ima toliko informacija koje zbunjuju. Šta znači izolacija unutar porodice? Gost u studiju je dr Lidija Lavadinović, šef Odeljenja za izolaciju Infektivne klinike u Beogradu.

Nakon uvođenja BusPlus-a u naš gradski saobraćaj, bilo je dobro videti iskustva Londona, grada u kom je među prvima primenjivan ovaj način naplate gradskog prevoza. Od čelnika Londonskog transporta saznajemo da je planiranje vrlo važno u ovoj oblasti, a pričajući sa građanima, čujemo kako oni vide svoje obaveze i navike, različite od naših.

Gost u studiju je prof. dr Đuro Đurović, direktor Visoke poslovne škole u Beogradu, koja se prilagođava novim zakonima i uvodi novi smer javne uprave, koji će školovati nove državne službenike, a imaće master studije.

Videćete čuvene ronioce koji svojim znanjem raščišćavaju more od bombi i podvodnih mina. Sreli smo ih u Crnoj Gori, u Boki, gde se i nalazi jedan od najpoznatijih centara u svetu koji i obučava ove stručnjake. Zanimanje ronilac-deminer smatra se jednim od najopasnijih zanimanja.

Dr Ana Gifing govoriće o novim načinima lečenja problema koji se javljaju u menopauzi žene. Koliko se načinom života i kontrolisanom ishranom može olakšati ovaj period u životu?

Ima ljudi koji veruju da poseduju dragocenost velike vrednosti. Često je razočaranje bolno, jer kada stručnjak izvrši ekspertizu, vlasnik sazna da je predmet koji poseduje bezvredan.

U studiju su fotografije Dejana Milankovića sa nedavne izložbe u Beogradu koje je snimio putujući po  Indiji.
https://www.youtube.com/watch?v=PcVMajQRNsk
https://www.youtube.com/watch?v=TrRcQG-u1HY

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Mira Adanja Polak i Vi – 18. oktobar 2014.”

  1. Poštovana Miro, hvala na još jednoj odličnoj emisiji, pored Vas se osetimo kao deo kulturnog naroda… Nisam uspela da vidim autora slika izloženih u studiju koje su me oduševile, bila bih zahvalna za ime autora i eventualno kontakt. Klavir, nažalost, nemamo, ali se nadam da će se već neko javiti. Pozdrav, Ivana

    Odgovori

Ostavite komentar