Mira Adanja-Polak i Vi – 26. mart 2011.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Muškarci retko odlaze urologu na kontrolu – obraćaju mu se tek kada se problem pojavi. Urologa nerado posećuju. O tome govori prof. dr Borislav Stjelja.

Ko može da da mišljenje o nekom kandidatu za odgovornu funkciju, za nekoga ko odlučuje o drugima? Samim tim što donosi važne odluke, mora posedovati određene karakterne osobine i etiku. Gde se takvo mišljenje može pribaviti? Gost u studiju je Saša Janković, zaštitnik građana.

Uoči Festivala igre u Beogradu, boravi i Miša Bart, igrač i koreograf koji je, igrom slučaja, dobio zanimljivu ponudu u Narodnom pozorištu. Inače, Kilijanov balet dolazi u Beograd za najavljeni Festival igre. Kilijan ne dolazi u Beograd, ali susret sa njim će vas podsetiti na ovog velikog umetnika.

Čile je zemlja poznata po odličnim vinima. Veliki su izvoznici i bakra. Ali i zemljotresi često pogađaju Čile. Ove nedavne potrese mnogi su jako osetili. Potresi su bili jačine 6 stepeni Rihtera. Pitala sam ih kako je živeti sa tim?

Kvintet "Infinity" sačinjavaju mladi umetnici koji sviraju violinu, violu i violončelo. Ozbiljnu muziku žele da približe gledalištu, izvodeći je na originalan i nadahnut način.

Pokazujemo Vam divne japanske bašte, koje će sigurno, vrednoćom naroda Japana, ponovo biti prva asocijacija na ovu divnu zemlju koja prolazi svoje najteže dane.

Sećanje na Elizabet Tejlor.

Vraćanje u romantična vremena predstavom "Doručak kod Tifanija" pred premijeru u Madlenianumu.

Film Gorana Musića "Adriana" na Festivalu dokumentarnog filma – govori o Adriani Popović iz Pariza, ćerki vajara Ljube Popovića, koja traži svoj identitet u svetu umetnosti.

Aleksandar Josipović, igrač iz "Mulen Ruža", objavio je knjigu koju će prezentovati u Francuskom kulturnom centru.

U studiju su zanimljive i veoma neobične slike Mirka Nikolića, koji upravo ima izložbu u galeriji "Zvono" u Beogradu. Njegovi radovi su već izlagani 2009. godine u Beogradu i privukli su pažnju.

Videćete knjigu o srpsko-japanskim odnosima koju je predsednik Tadić poklonio japanskom caru kada je bio u Tokiju.

Dodelićemo u emisiji klarinet i pokazati koje smo sve instrumente dobili za decu kojoj su potrebni. Klarinet je dodeljen Dušici Milivojević iz Novog Sada. Darodavac je Radosav Vučetić iz Trstenika koji je inače svirao na tom klarinetu.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Mira Adanja-Polak i Vi – 26. mart 2011.”

  1. Draga Miro! Pravi ste virtuoz u svom poslu. Volim kad vidim uspešne žene na svim poljima. Verujem da ste uspešan psiholog, jer svojim smirenim glasom delujete pozitivno na ljude i Vaša pozitivnost se stalno oseća. Drago mi je da takva snažna osoba postoji i želim Vam uspeh u daljem radu.

    Odgovori

Ostavite komentar