Mira Adanja-Polak i Vi – 27. decembar 2014.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Gde smestiti teško obolelog pacijenta kome je potrebna kompletna danonoćna medicinska nega i koji zbog težine bolesti ne može boraviti u kućnim uslovima? Takve bolnice postoje u svetu i zovu se hospisi. Kada ćemo mi rešiti taj veliki problem kog često niko nije svestan dok ga ne zadesi muka. Gost u studiju je Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Srbije.

dr-zlatibor-loncar

Gost u studiju je Predrag Vasić, sudija Višeg suda u Beogradu, koji je do sada izveo preko 150 rehabilitacija. Ovim pitanjem bavi se više od 20 godina, učestvovao je u pravljenju Zakona o rehabilitaciji svih onih o koje se država u postojećim tadašnjim uslovima ogrešila.

dragan-simenunovic

Sa profesorom Draganom Simeunovićem, direktorom Akademije za nacionalnu bezbednost, razgovaramo o odnosima snaga u svetu. Da li su one izmenjene, da li tenzije mogu biti smirene, koliko je na vidiku nova preraspodela moći među velikim silama?

U studiju su četiri mlade talentovane čelistkinje „Mistik“ kvarteta: Jasmina Mina Vrbanić, Ana Ristić,  Milica Grujić i Sandra Grujić, koje nastupaju kod nas i u inostranstvu, uveličavajući razne svečanosti.

Mistik

Direktor Visoke poslovne škole u Beogradu Đuro Đurović dobio je u Las Vegasu visoku nagradu za kvalitet u rukovođenju i preduzete reforme u svojoj ustanovi, koja ima preko 30.000 aktivnih studenata.

djuro-djurovic_620x0

Petar Omčikus, poznati slikar i akademik, odlikovan je Sretenjskim ordenom za životno delo u Parizu, gde živi i radi.

Petar Omčikus 01

Videćete kako izgleda Pariz, grad svetlosti, okićen pred Novu godinu.

Pariz 01

U goste dolazi Stevan Piale, mladi glumac, sa svojim željama u karijeri i već desetak zapaženih uloga.

stevan piale 10155840_10202635657466030_4081097138518280279_n

U studiju su slike i predmeti iz antikvarnice „Ambijenta“, u kojoj razgovaramo sa Draganom Spasojevićem o originalima i falsifikatima.


 

 

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Mira Adanja-Polak i Vi – 27. decembar 2014.”

Ostavite komentar