Srećna Nova 2015. godina!

Evo još jedna Nova godina…. 2015.

Za mene su uvek Nove godine neka vrsta polaganja računa pred samom sobom. Tu sam dosta stroga. a mogu reći sve stroža. Jedino sam slaba što nikada ne mogu da okrenem list i promenim svoj odnos prema najbližima. Znam ih, moji su – znaju oni mene. To je uzajamno prećutno tolerisanje, jer i sami znate kako je teško u današnje vreme sresti nekoga ko će vas prihvatiti onakvog kakvi jeste. Svi hoće da vas menjaju, modeliraju i od vas prave nešto što su zamislili. Zato ne ulazite u rekonstrukciju svoje okoline, jer sve druge nove okoline mogu biti samo gore, a samo će vam se učiniti da su bolje jer su tehnologije prerušavanja dovedene do savršenstva.

Mi se nalazimo u tranziciji, sama reč kaže „menjanje“, a čovek ima želju da bude u nečemu postojanom. Moji roditelji, koji su preživeli mnogo toga, uvek su govorili da se u teškim vremenima treba držati strogo najviših etičkih principa. Da nikoga ne povređujete, da ne nanosite zlo ljudima i da se uvek trudite da uradite nešto dobro i lepo kako biste svojoj okolini učinili prijatnost.

U emisijama koje radim i koje gledate, a često mi pošaljete poruku da se posle njih osećate dobro, upravo to radim. U Novoj godini ću se truditi da uvek nešto promenim nabolje, da u teškoćama pomognem menjanjem nekih propisa, da ljudsko dostojanstvo dovedem u centar društvene brige koliko god mogu i da Vam pokažem i neka rešenja drugih sredina koja možemo da primenimo.

Želim da Vam se zahvalim na poverenju, podršci, sugestijama, kritikama, porukama koje me obavezuju da i dalje radim ovaj posao sa istim entuzijazmom.

Želim Vama i Vašim porodicama na prvom mestu dobro zdravlje, mir i porodičnu sreću, da odvajate bitno od nebitnog, da naučite da se čuvate loših uticaja, da se setite šta ste sve do sada prošli i da će sve ipak proći, jer dolaze nove i nove i nove godine koje moraju biti bolje od ovih koje sada živimo.

Vaša
Mira Adanja Polak

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

18 komentara na “Srećna Nova 2015. godina!”

 1. Hvala! Jedna ste od retkih koja ulazi u naše domove sa pričom koja ima poruku, od koje uvek saznamo nešto novo, interesantno, lepo i plemenito. Želim Vam mnogo sreće!

  Odgovori
  • Hvala za divnu čestitku, hvala što postojite takvi kakvi jeste, jedinstveni, divni. Uživam u svakoj emisiji, u svakom slovu koje napišete.

 2. Hvala, poštovana Miro, ono što želim sebi, želim i Vama, a to je mir u duši, sreća vas pratila u sve dane vašeg života.

  Odgovori
 3. Hvala na čestitci, od srca uzvraćam! Kad god mogu, pogledam Vašu emisiju, puno naučim, a i lepo se osećam, kao da putujem sa Vama! I na tome, hvala!

  Odgovori
 4. Biću sasvim kratka u komentaru: na jednostavan, svima prihvatljiv način ste mnogo toga rekli, kao i u Vašim emisijama, koje su ekskluzivne. Imala sam čast da u 2014. budem u jednoj Vašoj emisiji (kratko obrazloženje: pejzažno rešenje biblioteke „Milutin Bojić“), na čemu sam Vam posebno zahvalna i ponosim se time. Želim Vam mnogo sreće i uspeha i dalje…

  Odgovori
 5. Lepo! Hvala, poštovana Miro! Svaka reč je našla put ka meni, jednom običnom gledaocu koji godinama prati Vaš rad. A to i jeste bio cilj, zar ne?

  Odgovori
 6. Hvala vam, gđa Miro, na prelepim željama i svemu što ste nam poželeli, da vam se vrati. Budite tako dobri kao i dosad, a mi ćemo sa radošću išcekivati vaše emisije. Odlični ste. Pozdrav i srećno.

  Odgovori
 7. Hvala! Želim Vam dobro zdravlje i da još dugo edukujete ovj naš tvrdoglavi narod, koji teško ili nikako ne prihvata lepote življanja i prave odlike patriotizma koje poseduje Zapadna, a sada i srednja Evropa. SREĆNO!

  Odgovori
 8. Draga gđa Miro, hvala Vam na predivnim rečima, upućenim svima onima koji vas poštuju, vole i prate sve ove godine! Naravno da ćemo uz vas i vaše emisije biti i ove godine. I zato: U NOVOJ GODINI ŽELIM VAM PUNO DOBROG ZDRAVLJA, U PORODICI ŠTO VIŠE VESELJA I SLAVLJA! ŠTO MANJE BRIGA, SUZA I TUGE, DA ČUVATE BLIŽNJE SVOJE, DA POŠTUJETE I VOLITE JEDNI DRUGE! DA VAM LICE NAJVIŠE OSMEH KRASI I DA VAS DRAGI BOG OD NEVOLJA SPASI!!!

  Odgovori
 9. Miro, vi ste jedinstvena, neponovljiva i vrlo pametna žena. Vaša čestitka sve govori. Retko je danas sresti novinara, urednika koji svoje emisije vodi sa takvim nadahnućem i etičkim principima u novinarstvu. Ostanite uvek takvi, Srbija vas zaslužuje. Srećna vam Nova godina!

  Odgovori
 10. Predivan i emotivan tekst, kao i Vaše emisije. Ja Vas najčešće pratim u repriznom terminu, jer, kao i svi stari ljudi, malo spavam. Sve najbolje u Novoj godini i da Vas još dugo pratimo 🙂

  Odgovori
 11. Želim vam da još dugo budete sa nama i dalje delite sa nama bisere koji ostavljaju dubok trag kroz vreme. SRETNA VAM NOVA GODINA OD SRCA!

  Odgovori
 12. Draga Miro, već dugo pratim Vaše emisije, one za mene imaju izuzetnu, pre svega edukativnu, a zatim i informativnu vrednost. O ljudskoj dimenziji Vašeg rada suvišno bi bilo i da govorim. To sve uspevate da date u jednoj pitkoj i prijemčivoj formi, ali daleko od jeftine zabave. Ni jednu temu niste radili površno, već potpuno posvećeno. Takav pristup Vas odvaja od mnogih kolega, ali na njihovu sreću, imaju Vas za odličan primer. Oni pametniji među njima, a samim tim i manje sujetni, a više spremni da uče, prepoznaće taj dragoceni dar koji im se pruža i znaće da ga poštuju. Drugim rečima, oni će na svoju i našu korist, od Vas mnogo naučiti. Od srca Vam se zahvaljujem za sve što ste do sada uradili i želim Vam dobro zdravlje i sreću, da nam još dugo priređujete izuzetne doživljaje koji dolaze sa svakom vašom emisijom. Takođe, sve najlepše u Novoj 2015. godini želim i Vašoj porodici i dug i blagosloven život u porodičnoj sreći! S poštovanjem, Ceca

  Odgovori
 13. Sve ste napisali onako u Vašem stilu, kako treba. Samo mogu da uzvratim i da Vam poželim prvenstveno dobro zdravlje, kako bismo uživali u Vašim emisijama. Svako dobro, hvala Vam što ste takvi kakvi ste, pa se nesebično dajete nama.

  Odgovori
 14. Hvala, Miro, na lepim željama, i sve što ste nama poželeli, neka se i Vama vrati. Nadam se da ćete i u sledećoj godini biti tako dobri u emisijama kao i do sada. Bez kritike sam, sve radite savršeno. Pozdrav i SREĆNO.

  Odgovori

Ostavite komentar