Mira Adanja-Polak i Vi – 27. februar 2010.

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a, uživo

Infarkt je sve češći i ne bira – pogađa sve. Nedavni srčani udar bivšeg američkog predsednika Klintona privukao je pažnju nakon njegove izjave da se posle intervencije vraća svakodnevnim obavezama. Zato smo kamerom otišli u Klinički centar, na Kardiloško odeljenje, kod prof. dr Zorane Vasiljević, gde pacijenti govore kako im se dogodio infarkt, šta su radili tog dana, šta su osetili. Šta je tom njihovom stanju prethodilo… Pred odlazak kući,  dobijaju savete od lekara. Da li će ih se pridržavati? O tome govore pacijenti i lekari.

Čućete šta je Bil Gejts govorio u jednoj školi u Americi adolescentima pred kojima je život i koji maštaju o tome da jednog dana uđu u svet odraslih. Njegove reči su toliko poučne i duhovite da ih emitujemo kako bi ih mnoga deca kod nas čula.

U studiju je viceguverner Narodne banke Srbije Bojan Marković. Govori o tome do kada država može da interveniše na tržištu i čuva dinar. Dokle će dinar slabiti?

Filmska produkcijska kuća "Film 87", na čijem se čelu nalazi Piero Amati, prikazala je na italijanskoj televiziji RAI 1 film koji je snimljen u Beogradu. Svečana  projekcija u Rimu filma "Skandal u rimskoj banci", u kome igraju naši glumci, imala je veliki uspeh. Gost je Zinaida Dedakin.

Gost u studiju je Miško Nećak, reditelj, producent i autor zapaženih dokumentarnih filmova u svetu. Za svoje inovacije i kreativnu energiju, kao i za reklame, dobio je u Francuskoj zapažene nagrade. Odskora je u Srbiji, gde je za reklame dobio najveća priznanja.

Videćete neverovatnu produkciju koja je obišla svet – dinosaurusi zahvaljujući visokoj tehnologiji odaju utisak kao da su živi, a posetioci u Beogradskoj areni, gde će se prikazivati ova neverovana animacija, imaće utisak kao da su dinosaurusi tu, pored njih. 

Povodom 30 godina "Beogradske hronike", Mira Adanja-Polak emituje intervju sa Piterom Justinovim iz tog perioda koji objašnjava mnogo toga.

Da li akvarijumi smiruju i zašto ih mnogi preporučuju kao najlepši sedativ. Jednostavno gledate u vodu i posmatrate dno mora. Da li je tamo mirnije?

Upoznaćemo vas sa jednim zanimanjem o kome se ne zna mnogo. To su psiholozi koji rade na Onkološkom odeljenju i koji su tu da pomognu onima koji se leče od raka.

U studiju su slike Dušana Lukića de Lucija, koji ovih dana ima izložbu u galeriji "Progres" u Beogradu.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

2 komentara na “Mira Adanja-Polak i Vi – 27. februar 2010.”

  1. Emisija vam je odlična, autentična. Pored ostalog, veoma mi se dopalo šta je Bil Gejts poručio mladima…

    Odgovori

Ostavite komentar