Mira Adanja-Polak i Vi – 28. jun 2008.

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a

Gost emisije je Todor Jovanović, koji odgovara na vaša pitanja.

Aleksandar Gatalica napisao je knjigu za koju je dobio veoma laskave kritike u Italiji, gde je knjiga i izdata. Gost je u studiju i razgovaramo o tome koliko je lako a koliko teško objaviti knjigu u inostranstvu.

Miloš Kodemo, kolega koji se često potpisuje na špici ove emisije, dobio je nagradu za svoj snimateljski rad na Sterijinom pozorju.

U studiju su skulpture fontana Aleksandra Petrovića – Alpe koje nas hlade.

Sa direktorom Kinoteke Radoslavom Zelenovićem ući ćemo u rekonstruisanu zgradu Kinoteke, koja će čuvati sve blago naše i svetske kinematografije. Upornim zalaganjem Zelenovića, ova zgrada velikog istorijskog značaja uskoro će postati jedno od najlepših zdanja kulture u Beogradu.

Izveštaj dr Džeramanova iz Kliničkog centra Vojvodine o zdravstvenom stanju vaterpoliste Ikodinovića, koji je doživeo saobraćajnu nesreću.

Svetlana Vukajlović sakupila je sredstva aukcijom fotografija koje je sama slikala za roditeljsku kuću u Institutu za majku i dete za decu kojoj je presađena koštana srž i koja se leče od leukemije.

Snimak  najranijih nastupa Stefana Milenkovića. Tada je bio sasvim mali i svirao je u Beogradu.

Nakon užasne vreve, velikih oblakodera i puno ljudi – našla sam se na malom ostrvu Lama nadomak Hong Konga i osetila čari malog kineskog ostrva. Tamo sam srela poznavaoce pravog ćilibara i naučila kako da razlikujem pravi ćilibar od kopija.

Pacijenti koji su izlečeni od limfoma naći će se sa svojim lekarima i odigrati fudbalsku utakmicu na terenima „Crvene zvezde" na Kalemegdanu. Zar to nije najbolji dokaz da je bolest izlečiva?

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Mira Adanja-Polak i Vi – 28. jun 2008.”

  1. Pozdravljam Vas, Miro. Zanima me kakav ste utisak stekli o Todoru Jovanoviću: da li je istina da može izlečiti rak i mnoge druge bolesti ili ne? Pitam jer je član moje porodice teško bolestan.

    Odgovori

Ostavite komentar