Mira Adanja-Polak i Vi – 28. novembar 2009.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a

Gost emisije je kneginja Jelisaveta Karađorđević, čije angažovanje je dovelo do objavljivanja monografije "Muzej kneza Pavla" u izdanju Narodnog muzeja u Beogradu. Nakon 70 godina, ljudi će se upoznati sa slikama koje je knez Pavle sakupljao, poklonio narodu i osnovao Muzej kneza Pavla 1928. godine. Prvi dolazak kneginje Jelisavete u Beograd i njen ulazak u Narodni muzej i Beli dvor.

Videćete upravo završeni novi deo Instituta za majku i dete, nazvan "roditeljska kuća" i namenjen deci koja u Beograd dolaze na lečenje od leukemije, tj. da bi primala potrebnu terapiju. Do sada deca sa svojim roditeljima nisu imala nephodan smeštaj. Kuća je podignuta na ličnu inicijativu i ličnim sredstvima Svetlane Vukajlović, koja je i gost u studiju sa gradonačenikom Beograda Draganom Đilasom, koji joj je u tome pomogao.

Gost u studiju je profesor dr Sima Avramović, redovni profesor Pravnog fakulteta u Beogradu, koji će govoriti o hiperprodukciji doktorata. Koliko je potrebno da neko doktorira? Da li se doktorska titula može dobiti preko noći?

Maja Jakšić, dizajner i modni kreator
, predstaviće svoje modele, koji dobijaju mnogo komplimenta zbog originalnosti i maštovitosti.

Videćete kako su se umetnička dela čuvenih slikara – Klimta, Monea, Hundretvasera – našla kao motivi umetničkog tima "Frej Vila" iz Beča.

Videćete pravi argentinski tango – igrački par iz Argentine stiže u Beograd.

Po izboru umetničkog direktora Boljšoj teatra Janjina, videćete soliste, svetska imena i tumače glavnih uloga čuvenog baletskog ansambla.

Brazilski turisti u Sremskoj Kamenici.

Modna revija Frey Wille.

Braća Milošević, Draško i Aleksandar, poklanjaju koncertni klavir talentovanom detetu.

Nikola Milošević
svira Šopena uoči svog koncerta na Kolarčevom narodnom univerzitetu u Beogradu.


Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar