Mira Adanja-Polak i Vi – 21. novembar 2009.

Subota, 14:05, Prvi program RTS-a

U poseti Dženifer Bras, otpravnice poslova Američke ambasade u Beogradu. Još kao studentkinja, boravila je u Srbiji. To joj je mnogo pomoglo da razume zemlju u koju je došla kao otpravnik poslova. Ima neverovatan osećaj za ljude i njena komunikativnost pleni. Kao vrsnog diplomatu, pitala sam je koje će savete dati novoimenovanoj ambasadorki, koja uskoro treba da stigne u Beograd.

Mr Milan Janković, predsednik Privredne komore Beograda, vratio se sa konferencije o malim i srednjim preduzećima iz Bugarske, gde je bio jedini predstavnik regiona. U studio dolazi sa svojom saradnicom koja je u Berlinu prisustvovala kongresu "Jaka mala i srednja preduzeća – jaka Nemačka". Koliko kod nas može da opstane malo preduzeće?

Videćete privatno Džejmsa Vudsa, koji igra tužioca u seriji "Šark". Mira Adanja-Polak srela ga ja jednom prilikom u Los Anđelesu. Pored glume, bavi se i dijamantima.

U studiju su slike Đorđa Prudnikova, koji retko izlaže. Njegove slike videćete u studiju pred izložbu koja se priprema.

Istoga dana kada je počeo Sajam nameštaja, "Eurosalon" je pozvao preko 700 arhitekata iz zemlje i inostranstva iz  preko 150 arhitektonskih biroa da sa njima ukaže na nove trendove. Videćemo ih.

Gost u studiju je Branka Kuprešanin iz Sremske Kamenice čija je čerka u Brazilu. Branka Kuprešanin ima troje unučadi. Njena porodica iz Brazila svake godine odvoji sredstva da pomogne nekome kome je ta pomoć neophodna. Gledajuci ovu emisiju, Branka Kuprešanin opredelila se za Vericu Vuković, koja ima bolesnu ćerku Jovanu.

U studiju su pijanisti Miloš Mihajlović i Vladimir Milošević, dobitnici prve i treće nagrade na međunarodnom takmičenju u Sidneju. Član žirija bila je i proslavljena pijanistkinja Mira Jevtić, izuzetno ponosna što su nagradu dobili njeni zemljaci.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

2 komentara na “Mira Adanja-Polak i Vi – 21. novembar 2009.”

  1. Sad sam pogledao vašu emisiju gde su nasi ljudi iz Brazila pomogli devojcicu sa 700 usd i to cenim. Vi ste napravili napredak, ali verujem da ćete nastaviti propagiranje da se zakon izmeni, jer i 700 usd je nedovoljno da traje par meseci. Nadam se da će ministri da gledaju i pokrenu svoj posao i prilagode poštenije zakone. Hvala za ljudski trud.

    Odgovori
  2. Želela bih da pohvalim Vašu emisiju u kojoj ste pronašli donatora za bolesnu devojčicu i ojađenu majku, koja ne moze da ostvari svoja zakonska prava, koja bi ostvarila u bilo kojoj drugoj „normalnoj“zemlji. I sama sam majka bolesnog dečaka, koji je greškom lekara takav. Takođe sam jedva ostvarila minimalan iznos od 6500 dinara mesečno na ime tuđe nege i pomoći, i to je jedino što imamo od ove države. Niko nikada ne bi priznao greške, a kamoli da za to daju novčanu nadoknadu. Srećom, nismo u situaciji, još uvek, da su nam potrebni novčani donatori. Snalalizimo se sami, i moje dete još uvek je situirano, ali šta će biti kasnije? Koliko ima još ovakvih roditelja kao ova ojađena majka, mogu samo zamisliti! Zato bih apelovala na odgovorne ljude za ovakva pitanja da što hitnije pomognu bolesnoj deci i da olakšaju koliko-toliko život njihovim porodicama. Vama bih zahvalila što u svojim emisijama imate raznovrsne teme, od muzike, galerija umetničkih dela pa do ovakvih tema. Hvala na radu i trudu. Sve pohvale i puno sreće u daljem radu.

    Odgovori

Ostavite komentar