Mira Adanja-Polak i Vi – 28. septembar 2013.

Subota, 13:45, Prvi program RTS-a uživo

Posetila sam novu ambasadorku Indije u njenoj rezidenciji u Beogradu. Razgovarale smo o njenim željama da se Indija i Srbija ponovo približe kao nekada, kada su naše dve zemlje bile, iako daleko, vrlo blizu i imale zajedničke interese i veoma razvijenu ekonomsku saradnju. Gospođa Narinder Čohan je visokocenjen diplomata u međunarodnim krugovima. Bila je poslom u Bangkoku, Tokiju, Briselu, Otavi. Pravnik po struci, vrlo je jasna u onome šta želi da postigne u Srbiji.

Na mestu hotela "Kontinental" na Novom Beogradu nastaje novi hotel "Kraun plaza", iz svetskog lanca koji ima 1.440 ovakvih hotela na svim destinacijama sveta. Radovi se privode kraju i hotel će biti otvoren za goste 1. decembra ove godine. Na radovima je angažovano 770 radnika iz Srbije svih profila, a kroz ovaj objekat nas vodi Živorad Vasić, generalni direktor "Kraun plaze", koji nam pokazuje koje su sve pripreme potrebne pre nego što se jedan hotel otvori i šta je urađeno, a šta izmenjeno u odnosu na stari hotel "Kontinental" koji poznajemo.

Gost u studiju je Ljiljana Milanković-Vasović, glavni i odgovorni urednik lista "Pravni informator", koji pomaže da se razumeju novi zakoni i propisi koji se menjaju i s kojima se suočavamo tokom promena pravosudnog sistema.

Gost emisije je i Dragana Simić – v.d. direktora Apoteka "Beograd".

Ovih dana su na okupu eksperti – cenjeni stručnjaci urolozi, koje je okupio nekadašnji asistent čuvenog profesora dr Save Perovića, Radoš Đinović, koji je svom profesoru osnovao i fondaciju pod njegovim imenom. Dr Đinović će u bolnici "Dragiša Mišović" s kolegama iz sveta operisati najkomplikovanije slučajeve, što će posetioci ovog skupa moći da prate preko video bima, a ti snimci ostaju kao deo nastave onima koji će se specijalizirati u oblasti urologije. Bili smo u sali tokom jedne takve intervencije.

Nova knjiga Žarka Lauševića zove se "Druga knjiga". Imaćemo priliku da obraćanje Žarka Lauševića čujemo i vidimo na snimku koji je poslao iz Njujorka, u kome živi posle tragičnih događaja.

Klavir koji je donirala Ljiljana Mićović odlazi u jednu primernu školu u Sićevu, gde nam direktor škole, Predrag Nešović dokazuje da nema malih sredina kada se jedan posao radi sa voljom i ljubavlju.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Mira Adanja-Polak i Vi – 28. septembar 2013.”

Ostavite komentar