Mira Adanja-Polak i Vi – 21. septembar 2013.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Razgovor sa posebnim izaslanikom pape Franje, kardinalom Anđelom Skolom, pred odlazak u Niš, gde će prisustvovati proslavi 1700. godišnjice Milanskog edikta.

Gost emisije je Tanja Miščević, šef pregovaračkog tima sa Evropskom unijom, koju pitamo kako će pregovarati i kakva je situacija na pregovorima. Šta će joj biti najteže, ima li poseban pristup teškim pitanjima i u čemu je veština pregovarača u delikatnim situacijama

Prof. dr Momčilo Babić, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje, objašnjava nam čega se to plaše lekari koji prepisuju recepte i šta je nejasno u odnosu RZZO i lekara koji daju upute i prepisuju lekove. Koliko ima para u zdravstvenom fondu i sa čim se svakodnevno susrećemo.

Hiperbarična komora spasava ljudima život kada dođu na vreme, tu sam srela pacijente kojima je je komora pomogla i izlečila ih.

Sava Petrović odlučio je da sa sinovima nastavi porodični biznis. Odlučio je da svoja dva sina pošalje na čaosovničarski zanat, a švajcarska firma "Roleks" to je prepoznala i ukazala poverenje ovoj porodici koja održava tradiciju jednog od najstarijih švajcarskih brendova. Sava Petrović se sa sinovima, u Budimpešti, na trci formule 1, priseća svojih početaka, kada je 1977. godine bio šampion Jugoslavije na reli trkama.

U studiju su slike proslavljenog slikara Milana Tucovića, koji se sa svojom izložbom sprema na put u Japan.

Harmonika gledaoca koji je želeo da ostane anoniman poklonjena je Gerontološkom centru u Subotici, Mihajlu  – Miki Jančikin.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Mira Adanja-Polak i Vi – 21. septembar 2013.”

  1. Poštovana gospođo Miro, jako cenim Vaš pristup novinarstvu, emisiji koju vodite, kao i goste koje dovodite. Imam jedno pitanje za gospođu Tanju jer vidim da dolazi u subotu: zašto je nama u stvari potrebna Evropska unija kada dobijamo kredite od Arapa, zašto smo dozvolili da uvozimo najlošiju robu, u pogledu hrane, pića, odeće, obuće, kozmetike… Da li je sve to razlog i one čuvene 12 godine da dozvolimo strani uvoz i da preplave naše tržište kako bi se naša privreda ugasila, i onda da dobijemo njihovu pomoć? Hvale se kako su nam dali najviše kredita, sa Nemačkom na čelu, pitajte je molim vas gde su ti čuveni krediti otišli jer most na Adi nije stigao ni do pola gradnje, znam jer svakog dana prolazim i ako rade 10 radnika kao i sada, neće biti skoro završen. Zbog čega smo se okrenuli toliko raseljenim licima sa Kosova, da li je i to još jedna stavka u pregovorima, raseljena lica uživaju sve moguće privilegije, a mi Srbi, videli ste i sami u kakvim staračkim domovima završavamo. I kao poslednja stavka, interesuje me zašto se uvek u pozitivnom smislu govori o EU, zar je ona toliko zlatna i obećana zemlja? MMF je uništio toliko zemalja pokušavajući da im pomogne, i nama će izgleda „pomoći“.
    Hvala unapred.

    Odgovori

Ostavite komentar