Mira Adanja-Polak i Vi – 29. mart 2008.

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a

Gost emisije je Vera Despotović, načelnik tržišne inspekcije u Ministarstvu trgovine i usluga Srbije. Govori o tome koliko se kontroliše ono što se pojavljuje na tržištu. Šta se zapravo kupuje? Postoje li kontrole kvaliteta na deklaracijama? Koliko je to uspešno? Kako građanin može biti zaštićen od obmana?

Milena Zevu – slikarka koja u svoje slike ugrađuje Svarovski kristale i koja je autor slike lopte optočene kristalima na koju su se potpisali Dejvid Bekam, Kristijan Ronaldo, Alen Sirer a prodata je za 135.000 dolara u Mančesteru – ponovo se u Njujorku srela sa Bekamom i Peleom, koga je za ovu prilku naslikala. Slika se dopala Peleu, izložena je u Njujorku i novac od prodaje, kao i prvog puta, ide u dobrotvorne svrhe.

Sve je veće interesovanje inostranih arheologa za naše područje. U Francuskom kulturnom centru sreli su se francuski i naši arheolozi i priređena je svojevrsna arheološka izložba.

Gost u studiju je dr med. spec. Ljiljana Stojanović, rukovodilac grupe za međunarodnu saradnju u Agenciji za lekove i medicinska sredstva Srbije. Govori o tome kako se odlučuje koji će se lekovi naći na našem tržištu. Nedavno je ova agencija dobila i svojevrsno priznanje u Francuskoj.

Uoči samostalne izložbe slikara Živka Đaka u Beogradu, posetila sam ga u njegovom umetničkom gnezdu u Novom Sadu. Ovaj slikar neobičnog senzibiliteta i velike prepoznatljivosti, inače profesor na Umetničkoj akademiji, veliki je "ljubimac" mnogih inostranih kolekcionara.

Operski reditelj Dejan Miladinović, umetnički direktor "Madlenianuma", vratio se u Beograd posle postavljanja na scenu "Fidelia", jedine Betovenove opere u operi u Vankuveru. Kritike koje je dobio u kanadskoj štampi zaslužuju da ih pokažemo slikom i rečju.

Obnovljeno je i ponovo je na programu moderno izvođenje "Travijate" u "Madlenianumu" u Zemunu.

Goran Jevtić dobio je godišnju nagradu "Gita Predić Nušić" za predstavu "Instant" i ulogu Pile u pozorištu "Boško Buha".

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar