Mira Adanja-Polak i Vi – 29. oktobar 2011.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

U emisiji je gost Dejan Pašić, pomoćnik ministra za pravdu, koji je ovih dana govorio o tome da će se od sada znati ko su dužnici. Građani će moći elektronskim putem da saznaju kako stoji firma sa kojom žele da sarađuju, da li su isplatili sve svoje obaveze. Jedno su napisi u štampi o poslovnim uspesima pojedinaca i firmi, a potpuno je druga situacija kada se pogledaju finansijski izveštaji.

Čućete kako su žene koje sam upoznala na Onkološkom institutu otkrile da imaju rak. Sada čekaju na intervenciju. Da li su došle na vreme?

Posle operacije, kada se ženi odstrani dojka, ona se oseća kao da joj je oduzet atribut ženstvenosti. Svaka žena ima pravo da posle hirurške intervencije odstranjivanja dojke dobije protezu. Da li se to pravilo poštuje. Da li se proteze ugrađuju. O tome govori dr Olivera Kosovac,  plastični hirurg, koja je obavila nekoliko hiljada operacija ove vrste.

Gost u programu je Natalija Princi, koja je objavila knjigu "Teslina frekvencija mira", u kojoj rekonstruiše tri poslednja dana u životu ovog naučnika.

Podsećamo vas na nedavno premulog prof. dr Petra Radovića, ginekologa i začetnika procesa veštačke oplodnje, čiju je ideju preuzeo dr Edvards, koji je za taj poduhvat dobio Nobelovu nagradu.

Videćete priču o Čido Govero iz Zimbabvea, koja je sa svojim bratom od šest godina ostala bez roditelja sa slepom bakom i počela da radi već sa sedam godina kako bi se prehranila. Sa 11 godina hteli su da je udaju. Danas je ona mlada uspešna žena koja je u Beograd došla da nauči kako se gaje pečurke, i to da bi naučila siročiće u svojoj zemlji da ih gaje kako ne bi gladovali.

Izložba lula u Novom Sadu govori i o njihovim vlasnicima.

Sankt Petersburg je grad neverovatne lepote, a poseta Carskom selu poseban doživljaj.

U studiju će biti izložene slike Siniše Vukovića, osnivača "Medijale".

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar