Mira Adanja-Polak i Vi – 3. jul 2010.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Videćete kako je bilo na otvaranju izložbe naših umetničkih dragocenosti "Srbija – kulturna spona Istoka i Zapada" u muzeju katedrale u Beču povodom 150 godina od osnivanja pravoslavne crkve Sveti Sava u Beču. Predsednik Austrije Fišer i predsednik Srbije Tadić dali su poseban značaj ovom događaju.

Videćete zašto neki ljudi u svojim stanovima ne mogu da gledaju televiziju, slušaju radio, telefoniraju. Od kada im je postavljena neka antena na zgradu, žale se da imaju probleme. Svima su se žalili. Gost u studiju je Milan Janković, izvršni direktor Republičke agencije za telekomunikacije.

Gost u studiju Mihajlo Vukobratović, upravnik Pozorišta na Terazijama, koji neverovatnom organizacijom drži nivo svojih predstava, koje su posećene više nego ikada. Sprema sa na put u Ljubljanu sa predstavom "Maratonci trče počasni krug".

U Beogradu se otvara prvi zvanični privatni muzej, zapravo zadužbina Madlene i Filipa Ceptera. Direktor muzeja "Cepter" Ivana Ćelić, kaže da se u muzeju nalazi 350 eksponata srpske umetnosti iz druge polovine 20. veka i predstavljena su 132 umetnika.

Sicilijanska pevačica Đusi Fereri (Giusy Ferreri) ima koncert u Beogradu.

Posle velike konkurencije nakon ukidanja viza, velikog broja ponuda iz sveta za letovanja, čućete kako se Crna Gora snalazi i šta to nudi što drugi nemaju. O tome govori Predrag Nenezić, ministar za turizam Crne Gore.

Gost programa je Jovan Knežević, profesor matematike u Šestoj beogradskoj gimnaziji. Učenici ga zovu Joca Ubica. Deca kažu da teško daje prelazne ocene, da mnogo traži, da matematiku smatra važnom za obrazovanje. Ovaj nesumnjivi profesionalac zaslužuje da čujemo njegovo mišljenje.

Videćete kako je jedan Japanac iznenadio jednu Beograđanku neobičnim poklonom.


Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar