Mira Adanja-Polak i Vi – 10. jul 2010.

Subota, 13:40, Prvi program RTS-a, uživo

Po čemu se to tačno razlikuju bolnice u inostranstvu od naših? Da li je to stručnost lekara ili način ophođenja prema pacijentima? Dobro je čuti nedavno operisane pacijente koji su se vratili iz Turske nakon uspešno obavljene intervencije na srcu. Gost u studiju – Mićo Jovičić, pacijent iz Valjeva nakon operacije na srcu koja je izvršena na klinici u Istanbulu. Supruga Vesna bila je njegov pratilac na putu za Istanbul, gde je Mićo operisan.

Gost u studiju je Gordon Savić, koji živi u Švedskoj. U sportskoj disciplini ronjenje na dah, on roni bez ikakve opreme. Postigao je za Srbiju zavidne rezultate. Koji su mu planovi, kako živi u Švedskoj? Šta želi, šta očekuje?

Gost emisije je profesor dr Željko Nikač, predavač na Kriminalističkoj policijskoj akademiji. Čemu uče policajce, kako se oni obučavaju? Nikač predaje predmet policija u zajednici. Dugi niz godina radio je i na poslovima kontrole policije.

Kada ste u Perastu, u Bokokotorskom zalivu, vidite malo ostrvo Gospa od Škrpjela. Tamo srećem Don Srećka Majića, župnika crkve Svetog Nikole u Perastu, koji priča staru legendu i kazuje nekoliko mudrosti o životu i vaspitanju dece.

Videćete neverovatne skulpture i slike Vesne Pantelić,  koja vaja i slika debele žene, za razliku od umetnika koji teže ženskim idealnim proporcijama. Njene skulpture obišle su svet, a sada se pred gledalištem nalaze u studiju ovog programa.

Sanja Kosanić je mlada operska pevačica. Nedavno je imala veliki uspeh na koncertu u rezidenciji našeg ambasadora u Parizu. Sa Tijanom Dmitrović, flauta, i Ljubicom Okilj, osvojila je prvo mesto na nedavnom internacionalnom takmičenju u Kragujevcu.

Videćete kakvo je interesovanje izazvala izložena slika Karavađa u Podgorici. Obišlo ju je hiljade ljudi u Podgorici.

U velikoj ponudi raznih kuvara upoznaćemo vas i sa "Bokeškim kuvarom", koji je nedavno prikazan u Etnografskom muzeju u Beogradu.

U Beogradu je u ovih dana "sagrađen" grad Rim. U "Avala filmu" produkcijska kuća "Amati 87" sagradila je za potrebe snimanja televizijske serije "Restaurator" autentični rimski ambijent. Pjero Amati vodi nas kroz rimske ulice u Beogradu. Ambijent je toliko autentičan da se osećate kao da ste stvarno u Rimu.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

3 komentara na “Mira Adanja-Polak i Vi – 10. jul 2010.”

  1. Kao i obično, za Vaše emisije i Vas samo reći pohvale za kvalitet i istrajnost u kvalitetu.

    Odgovori
  2. Oduševili ste me poslednjom emisijom. Rim u Beogradu – stvarno neverovatno, a i Gordonu svaka čast. Sve najbolje želi Vam porodica Pantelić.

    Odgovori

Ostavite komentar