Mira Adanja-Polak i Vi – 31. maj 2008.

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a

Bila sam u Hong Kongu kada se dogodio i drugi zemljotres u Kini. U hongkonškoj luci 512 umetnika organizovalo je koncert za sakupljanje pomoći ljudima koji su nastradali u ovoj velikoj tragediji. Novac se sakuplja širom Kine za sve što je neophodno: hranu, lekove, odeću, obuću, kako bi se priteklo u pomoć onima kojima je pomoć najhitnija.

Gost u studiju je prof. dr Jovan Nikolić, urolog, koji govori o značaju tumorskog markera za dijagnostifikovanje raka prostate. Prof. Nikolić donosi najnovija saznanja sa nedavnog međunarodnog susreta urologa.

"Jugomarka" priprema ediciju maraka koje su posvećene pedesetogodišnjici televizije.  

U studiju je i Tamara Marković, operska pevačica, koja je dugo bila vezana za operske kuće širom Evrope. Konačno je u Beogradu.

Gost u studiju je episkop australijsko-novozelandski Irinej, koji je trenutno u Beogradu. Govoriće o umeću prepoznavanja različitosti i o tome koliko smo u svojim razmišljanjima ostrašćeni, a koliko spremni da prihvatamo mišljenja koja su drugačija. Da li se naši ljudi lako adaptiraju na zemlje u koje su se iselili?

Trio "Anima" posle turneje po Italiji gostuje u programu.

Gost emisije je Ružica Petrović-Dedijer, direktor "In" hotela u Beogradu. Govori o tome šta se sve moglo naučiti iz protekle manifestacije "Evrovizije", koja je u Beograd dovela mnogo stranih gostiju, jer Beograd u junu očekuje slične događaje.

U studiju će biti izložena umetnička dela iz Telenorove kolekcije savremene srpske umetnosti na izložbi u „Cvijeti Zuzorić“. Telenorova kolekcija predstavlja referentni pregled novije srpske umetnosti i ima 150 radova 46 domaćih stvaralaca.


Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar