Mira Adanja-Polak i Vi – 4. april 2015.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Gost emisije je Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup i metropolit, uoči Uskrsa koji se obeležava po Gregorijanskom kalendaru. Govori o značaju razumevanja, pomirenja, prilagođavanja i praštanja.

Predrag Maric

U studiju je Predrag Marić, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova za vanredne situacije, koji upozorava na nemar ljudi u područjima kojima prete poplave. Upozorava da treba redovno čistiti rečna korita i kanale od otpadaka i da se otpad ne baca u reku.

Vilijam Montgomeri

Nekadašnji ambasador SAD u Beogradu, Vilijam Montgomeri, veliki je poznavalac naših prilika. On će govoriti o tome šta koči investitore u našoj zemlji.

Upoznaćemo i trenera Dragana Jovića, koji je srpsku reprezentativku u tekvondu Milicu Mandić doveo do jedine zlatne olimpijske medalje za Srbiju. On govori o svojim principima i svom načinu objektivnog vrednovanja u sportu. Njegovi stavovi primenljivi su i u ostalim segmentima života i rada.

Najveći svetski forum za mlade „One Young World” („Jedan svet mladih“) doneo je odluku o najuspešnijim gradovima, kandidatima za održavanje prestižnog svetskog događaja. Beograd, Pariz, Bogota i Hag u finalu su za domaćina događaja 2017. ili 2018. godine. O tome u studiju priča direktor i autor ovog projekta, Milena Milićević, koja izražava nadu da će najviše institucije države, kao i region, podržati istom energijom dovođenje „Davosa za mlade“ u Beograd. Odluka o gradovima domaćinima donosi se krajem septembra 2015.

U svetu već dugo postoje posebno obučene osobe koje su uz pacijente obolele od raka. Saznaćemo koja je uloga psihoonkologa.

Čućemo i zanimljivosti o Beogradskoj ulici, kao i o spomeniku kralju Petru Karađorđeviću u Parizu.

Upoznaćemo se sa orkestrom sastavljenim od zaljubljenika u rok muziku, članovi orkestra su različitih zanimanja, a redovno se sastaju jer se tako opuštaju i druže.

Kemal Ramujkic

U studiju su slike Kemala Ramujkića, čija je izložba u galeriji ULUS privukla veliku pažnju.

 

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar