Mira Adanja-Polak i Vi – 28. mart 2015.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Da li kod nas postoje falsifikovani lekovi? Da li se mogu prodavati medikamenti kojima uskoro ističe rok? Ko to kontroliše? Gosti u studiju su Marija Malešević, doktor farmaceutskih nauka i specijalista za ispitivanje i kontrolu lekova, koja predvodi delegaciju Srbije u komisiji koja utvrđuje standarde kvaliteta na evropskom tržištu,  i Jelica Vasić, načelnik Odeljenja za inspekciju lekova i medicinskih sredstava Ministarstva zdravlja Srbije.

Augustin Saleem©_DSC7107_

U goste dolazi Vića Mitrović, član Švajcarskog parlamenta. Živi u Sen Galenu. Studirao je na Beogradskom univerzitetu, da bi nakon studija otišao u Švajcarsku, gde je radio različite poslove i kao švajcarski građanin postao član Parlamenta grada San Galen. Više puta je kandidovan i na izborima za Kantonalni i Nacionalni parlament.

karla2

Čuvena italijanska i svetska balerina Karla Fraći, koja je otvorila ovogodišnji Festival igre u Beogradu, srela se i sa malim balerinama koje balet uče od malih nogu. Karla Frači važi za legendu baleta, igrajući na prestižnim svetskim scenama. Partneri su joj bili Nurejev, Barešnjikov i naš Milorad Mišković, koga se rado seća.

Karla Fraci sa malim balerinama

Ovih dana, u goste dolazi jedan od najvećih svetskih koreografa Jirži Kilijan, sa kojim je Mira Adanja-Polak razgovarala u njegovom matičnom pozorištu, Holandskom plesnom teatru u Hagu, i prisustvovala njegovim probama.

Vladan Skorić poklonio je u svoje ime i u ime svoje porodice klavir RTS-u, i to galeriji RTS-a za deset godina postojanja.

Neverovatan uspeh mjuzikla „Mama mia“ u Pozorištu na Terazijama.

Manakova kuća u Beogradu je izložbeni prostor koji se po mnogo čemu razlikuje od ostalih. Sačuvan ambijent i autentičnost daju mu poseban šarm.

Jedan sef pod brojem „555” zaveden je kao sef sa zaostavštinom Josipa Broza Tita. Kada je otvoren, nađeni su dokazi da se tu nalaze lične stvari kneza Pavla Karađorđevića. Dušanka Subotić-Homen, advokat porodice, govori o tome.

Videćemo i jedan orkestar sastavljen od zaljubljenika u rok muziku, različitih zanimanja, koji se redovno sastaju, sviraju i opuštaju…

dugalic

Čućete kako Nebojša Dugalić čita bajke

U studiju izlaže Ljiljana Drezga.

 

 

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar