Mira Adanja-Polak i Vi – 4. jul 2009.

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a

Gost u studiju je Vladimir Lučić, direktor Direkcije za komercijalne poslove Telekoma Srbije. Govori o tome kada će Telekom dobiti konkurenciju, da li još postoje dvojnici u telefonskom saobraćaju, koji delovi Srbije nemaju telefonsku liniju, da li internetom stižemo Evropu.

Verica Milošević, slikar i kostimograf, na svoj način želi da obeleži sećanja na Milenu Pavlović Barili. Videćete kako. Od jeseni se priprema nekoliko događaja i izložbi koji treba da podsete na ovu umetnicu neverovatne originalnosti koja je živela u Americi i tamo dostigla veliku slavu. Muzej sa njenim delima je u Požarevcu, odakle potiče.

Gost u studiju je mlada talentovana trinaestogodišnja flautistkinja, dobitnica mnogih priznanja na takmičenjima – Mirjana Anović iz Vršca. Ohrabrena prizanjima, upisuje na jesen srednju muzičku školu. Dobitnica je prvih nagrada na mnogim takmičenjima i čućete je u programu.

Milena Zevu, slikar iz Beograda, bila je u Monte Karlu, gde je učestvovala na međunarodnoj izložbi, na kojoj je izložila velikog orla od kristala. Bila je zapažena i ona i njen rad. Dobila je komplimente za svoju neobičnu skulpturu. Orla je zapazio i princ od Monaka, koji joj je to i rekao.

Violeta Golubić je dugo radila u Švajcarskoj, a sada živi u Jakovu. Govori nekoliko jezika, radila je u jednom od najprestižnijih hotela u svetu, ali za nju nema posla. Njena diploma ovde ne važi. Niko je nije ni pitao šta ume da radi.

Santana u Beogradu.

Ruška Bergman se javila iz Njujorka. Radila je na projektima sa Majklom Džeksonom. Izgubila je dragog prijatelja.

U studiju su slike Vladislava Šćepanovića, koji ima veliku internacionalnu karijeru i koga citiraju mnogi poznavaoci savremene umetnosti, izdvajajući ga kao autentičnog slikara današnjih fenomena u društvu.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

3 komentara na “Mira Adanja-Polak i Vi – 4. jul 2009.”

  1. Želim prvenstveno da Vam kažem da Vam je emisija odlična. Posebno bih izdvojila to da je jako lepo od Vas što nalazite ljude koji mogu da poklone nešto, kao i proslog puta instrument. Nisam bila u mogućnosti da gledam Vašu poslednju emisiju 11. jula pa sam htela da Vas zamolim da objavite dobitnika instrumenta donacije gospođe Golubović na Vašem sajtu. Hvala unapred.

    Odgovori
  2. Poštovana gospođo Adanja-Polak, veliki pozdrav od tima hotela Holiday Inn u Beogradu! Obraćamo se povodom Vašeg priloga sa gospođom Violetom Golubić koji je na nas ostavio pozitivan utisak. Imamo veliku želju da stupimo u kontakt sa njom i ponudimo joj saradnju. Ukoliko ste u mogućnosti, molimo Vas da nam pomognete u ostvarenju zajedničkog cilja. S poštovanjem.

    Odgovori

Ostavite komentar