Mira Adanja-Polak i Vi – 4. jul 2009.

 03.07.2009
Autor: Mira Adanja-Polak

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a

Gost u studiju je Vladimir Lučić, direktor Direkcije za komercijalne poslove Telekoma Srbije. Govori o tome kada će Telekom dobiti konkurenciju, da li još postoje dvojnici u telefonskom saobraćaju, koji delovi Srbije nemaju telefonsku liniju, da li internetom stižemo Evropu.

Verica Milošević, slikar i kostimograf, na svoj način želi da obeleži sećanja na Milenu Pavlović Barili. Videćete kako. Od jeseni se priprema nekoliko događaja i izložbi koji treba da podsete na ovu umetnicu neverovatne originalnosti koja je živela u Americi i tamo dostigla veliku slavu. Muzej sa njenim delima je u Požarevcu, odakle potiče.

Gost u studiju je mlada talentovana trinaestogodišnja flautistkinja, dobitnica mnogih priznanja na takmičenjima – Mirjana Anović iz Vršca. Ohrabrena prizanjima, upisuje na jesen srednju muzičku školu. Dobitnica je prvih nagrada na mnogim takmičenjima i čućete je u programu.

Milena Zevu, slikar iz Beograda, bila je u Monte Karlu, gde je učestvovala na međunarodnoj izložbi, na kojoj je izložila velikog orla od kristala. Bila je zapažena i ona i njen rad. Dobila je komplimente za svoju neobičnu skulpturu. Orla je zapazio i princ od Monaka, koji joj je to i rekao.

Violeta Golubić je dugo radila u Švajcarskoj, a sada živi u Jakovu. Govori nekoliko jezika, radila je u jednom od najprestižnijih hotela u svetu, ali za nju nema posla. Njena diploma ovde ne važi. Niko je nije ni pitao šta ume da radi.

Santana u Beogradu.

Ruška Bergman se javila iz Njujorka. Radila je na projektima sa Majklom Džeksonom. Izgubila je dragog prijatelja.

U studiju su slike Vladislava Šćepanovića, koji ima veliku internacionalnu karijeru i koga citiraju mnogi poznavaoci savremene umetnosti, izdvajajući ga kao autentičnog slikara današnjih fenomena u društvu.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

3 komentara

 1. Olivera Matić
  |

  Želim prvenstveno da Vam kažem da Vam je emisija odlična. Posebno bih izdvojila to da je jako lepo od Vas što nalazite ljude koji mogu da poklone nešto, kao i proslog puta instrument. Nisam bila u mogućnosti da gledam Vašu poslednju emisiju 11. jula pa sam htela da Vas zamolim da objavite dobitnika instrumenta donacije gospođe Golubović na Vašem sajtu. Hvala unapred.

 2. Minja Marčetić
  |

  Emisija je odlična.

 3. Milena Marković
  |

  Poštovana gospođo Adanja-Polak, veliki pozdrav od tima hotela Holiday Inn u Beogradu! Obraćamo se povodom Vašeg priloga sa gospođom Violetom Golubić koji je na nas ostavio pozitivan utisak. Imamo veliku želju da stupimo u kontakt sa njom i ponudimo joj saradnju. Ukoliko ste u mogućnosti, molimo Vas da nam pomognete u ostvarenju zajedničkog cilja. S poštovanjem.

Ostavite komentar

Error! This email is not valid.