Karl Malden – 2. jul 2009.

Serija "Ekskluzivno", četvrtak, 22:35, Prvi program RTS-a

U znak sećanja na Karla Maldena, našeg najproslavljenijeg glumca, koji je preminuo 1. jula 2009. godine u 98. godini života, prikazujemo emisiju koju je Mira Adanja-Polak snimila povodom proslave Maldenovog 90. rođendana u Los Anđelesu.

Karl Malden, odnosno Mladen Sekulović (22. mart 1912. – 1. jul 2009), američki glumac srpskog porekla, snimio je 65 filmova, a najpoznatiji su "Tramvaj zvani želja", "Na dokovima Njujorka" i "Patton". U Beogradu je snimio film "Suton".

Videćete kako je proslavljen devedeseti rođendan Karla Maldena. Proslava je održana u Los Anđelesu, u restoranu Maldenovog druga iz mladosti Dan Tane, a na njoj se okupio čitav Holivud. Mira Adanja-Polak zabeležila je atmosferu tog okupljanja u vreme dodele Oskara.

Sam rođendan trebalo je da bude veliko iznenađenje za Karla Maldena… Na proslavi je, naravno, bila i cela njegova porodica, kao i tri predsednika filmskih akademija iz Holivuda.

Daleko od svoje zemlje toliki niz godina, Karl Malden nimalo nije promenio svoje navike, toplinu i srdačnost. Nedavno je sa ćerkom Karlom, koja nosi ime po njemu, napisao i svoju autobiografiju.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Karl Malden – 2. jul 2009.”

Ostavite komentar