Mira Adanja-Polak i Vi – 6. jun 2015.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Gost emisije je Njegovo preosveštenstvo episkop australijsko-novozelandski Gospodin Irinej, nakon sastanka Svetog arhijerejskog sabora, gde su se čule razlike u mišljenjima na koje ljudi nisu navikli.To je uznemirilo vernike koji u sveštenstvo gledaju kao u vanzemaljske ljude koji nemaju poroke.

Gost emisije je ambasador Indije Narinder Čohan, koja najavljuje Svetski dan joge. Na predlog premijera Indije Šri Narendra Modija, Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je Svetski dan joge u cilju promovisanja holističkog pristupa zdravlju u kom je ravnoteža uma i tela veoma važna i vodi ka harmoniji i miru. Srbija se, pored 170 zemalja, pridružuje promociji zdravog načina života. U ovom projektu učestvuje velikim brojem manifestacija i javnih časova drevne veštine koja pomaže u savladavanju stresa i unosi ravnotežu u naš život.

ambasadorka indije, Narinder Čohan

Princeza Jelisaveta sa sinom Nikolasom Balforom odlučila je da jedinu kopiju orginalnog portreta svog oca kneza Pavla ruskog slikara Sorina iz 1937. godine – pokloni Srpskom parlamentu, kako bi bio postavljen u salonu kneza Pavla u okviru velike skupštinske zgrade u Beogradu, gde je inače knez Pavle imao svoj plavi salon, sačuvan do današnjeg dana.

portret kneza pavla

Posetila sam slikara Gigu Đuragića Dileta u njegovom ateljeu u Kovilju. Njegova dela nalaze se u privatnim kolekcijama i muzejima, a učestvovao je u radu preko 160 likovnih kolonija. Njegove slike biće izložene u studiju.

Gost u programu je Katarina Žutić, glumica koja je dobila Sterijinu nagradu na Sterijinom pozorju u Novom sadu za ulogu Erne u predstavi Ateljea 212 „Kazimir i Karolina“.

Videćete kako se maštom i umećem jedna potpuno urušena lokacija oivičena autoputem, gde se nalazi i spomenik Franšu Depereu, pretvorila u nadahnuto arhitektonsko rešenje. Tu se nalazi i prometna saobraćajnica i ulica kroz koju jure automobili, a videćete kako se sve to može pretvoriti u jednu retko dobro osmišljenu oazu u kojoj je i restoran.

map 99

„Rolan Garos“ nije samo teniski turnir već i mesto gde su sve oči uprte u Novaka Đokovića i Anu Ivanović. Videćete šta se događalo iza scene na „Rolan Garosu“.


Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

2 komentara na “Mira Adanja-Polak i Vi – 6. jun 2015.”

  1. Draga gospođo Miro, postali ste deo moje familije, koliko dugo se družim sa Vama kroz odabrane teme u Vašim emisijama. Hvala Vam na svemu. Međutim, ne zamerite mi na jednoj maloj primedbi. Zapravo, Vaš poziv me je ohrabrio da, kao redovni slušalac, napišem ove redove. Stvar je tehničke prirode, i to ne samo u Vašim emisijama već i u velikom broju naših TV emisija. Prilikom razgovora, postoje tonske smetnje: često se ne razaznaje kraj rečenice ili je ton mutan, a kada postoji zvučna zavesa, ona nadjačava konverzaciju. Naravno da je problem kod tonaca. Pretpostavljam da i položaj mikrofona treba kontrolisati pre početka emisije. Uobičajeno je postalo da se taj mikrofon stavlja negde ispod brade. Nisam stručnjak, ali stalno razmišljam gde je problem. Ne zamerite mi na ovoj primedbi. I, molim Vas, skrenite pažnju toncu. Naravno da ima dosta mlađeg sveta koji ne obraća pažnju na dikciju, pa i to negativno deluje na nas sa druge strane ekrana. Želim Vam još mnogo odličnih emisija, a Vama lično dobro zdravlje i porodičnu sreću. S poštovanjem, Tijana Vadnal

    Odgovori
  2. Draga Miro, oduševljeni smo gradićem iz mašte i arhitektom Aleksandrom Mijatovićem, iz koga zrači lepota, toliko smo oduševljeni da ćemo i noćas gledati reprizu. Veliko Vam hvala!

    Odgovori

Ostavite komentar