Mira Adanja-Polak i Vi – 13. jun 2015.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Gost emisije je inž. Ljiljana Hadžibabić, član Saveta Agencije za energetiku Republike Srbije. Govori o poskupljenju struje, o tome koliko umemo da je štedimo, koliko je ona skupa, a kome je jeftina.

Snežana Simin je ovih dana primljena u članstvo Srpsko-švajcarske privredne komore. Njeno zanimanje je savetovanje pri strukturiranju firmi, kao i prevazilaženje teškoća kada se pojave problemi u firmi. Pitamo je koliko ljudi koji započinju samostalni posao koriste znanja stručnjaka i koliko uvažavaju savete.

Da li je osiguranje imovine kod nas još uvek nešto sa čim se nismo srodili i koliko učimo na greškama? U Hajdučici upoznajem Mirka Radulovića, koji upravlja Poljoprivredno-akcionarskim društvom Hajdučica. Ovaj poslovni čovek kupio je jedno od imanja porodice Dunđerski. Upoznajemo i seljaka iz Plandišta koji sa sinom ima nekoliko hektara zemlje od koje živi i koji o osiguranju razmišlja već drugačije, jer sa ovim klimatskim promenama ne zna šta sve može da ga snađe.

Upoznaćete ljude čije srce radi sa jedva 15% kapaciteta. Oni sa ugrađenom pumpom mogu da žive skoro normalno. Došli su na poziv svog lekara, kardiologa dr Emilije Nestorović, načelnika Odeljenja intenzivne nege za transplantaciju srca i srčane pumpe. Pacijenti sa ugrađenim pumpama treba da sačekaju transplantaciju, a mnogima je ta pumpa i konačno rešenje na koje se ne žale.

lekar

Mira Jevtić, naša čuvena pijanistkinja i jedan od osnivača Festivala „Likovi savremenog pijanizma“ u Sankt Peterburgu – nedavno je nastupala u Marinski teatru sa simfonijskim orkestrom pod dirigentskom palicom čuvenog Gergijeva.

mira jevtich0x450

Gost u studiju je glumica Katarina Radivojević, koja je sada u Beogradu.

katarina radivojevic

Imala sam priliku da uđem u odaje kućica na Svetom Stefanu, da posetim čuvenu Vilu 118, poznatu po tome što su u njoj boravila velika svetska imena – Sofija Loren, Karlo Ponti, Tito i Jovanka i mnogi drugi, a nedavno, pred venčanje, i Novak Đoković. Skromnost i jednostavnost tog ambijenta dokazuju da su danas najveći luksuz tišina i mir.

vila118

U studiju su slike Miroslava Lazovića, nakon izložbe u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“.

Sećanje na Slobodana Sotirova, značajnog slikara, koji je umro u 89. godini u Beogradu.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar