Mira Adanja-Polak i Vi – 8. april 2007.

Nedelja, 16:02, Prvi program RTS-a

Intervju sa Jirži Kilijanom, svetski poznatim koreografom, u njegovoj matičnoj kući, Holandskom plesnom teatru u Den Hagu. Prisustvovala sam probama i srela i jedinog našeg igrača Zorana Markovića, koji je član Holandskog plesnog teatra.

U studiju su dva kardiologa, prof. dr Miša Ostojić, direktor Instituta za kardiološke bolesti Kliničkog centra Srbije i dr Milan Nedeljković, šef prijemne službe jednodnevne jedinice, uoči velikog skupa kardiologa u Beogradu.

Gost emisije – Miško Nečak, autor dokumentaarnog filma „Vertigo“ ili „Američka vrtoglavica“, koji je na festivalima širom sveta dobio niz nagrada i koji treba da se pojavi u bioskopima Pariza 20. juna. Miško Nečak je stvaralac širokih interesovanja koji živi u Parizu.

Pre dvadesetak godina, imala sam priliku da u Londonu razgovaram sa Bilom Vajmenom, jednim od članova „Roling Stonsa“. Još tada sam ga pozvala da dođe u Jugoslaviju. Našla sam taj snimak i pokazujem vam ga.

Proslava Uskrsa u carskoj Rusiji. Videćete Faberžeova jaja, koja je ruski milijarder Viktor Vekselberg otkupio u Sotsbiju. Ta jaja sam imala prilike da vidim dok su još bila u posedu čuvene porodice Forbs.

U studiju je violinista Gordan Nikolić, koncertmajstor Londonskog sinfonijskog orkestra, koji je započeo saradnju sa gudačima sv. Đorđa.

Gost u studiju – Vojin Đorđević, osnivač Si & Si grupe.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar