Mira Adanja Polak i Vi – 8. novembar 2014.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Gost emisije je jedan on naših najvećih stručnjaka kada govorimo o kičmi. Prof dr Zdeslav Milinković bio je dugogodišnji direktor Spinalnog centra na Banjici, poznavalac ljudskog tela i čovek koji decenijama upozorava na značaj kretanja i pravilnog ponašanja kada je kičmeni stub u pitanju. Zdeslav Milinković je ortopedski i spinalni hirurg, međunarodno poznat kao vrhunski stručnjak koga konsultuju poznati sportisti, kao i oni koji znaju šta znači rešiti se nesnosnih bolova od uklještenja i išijaza.

nebojsa-glogovac-02

U studiju je Nebojša Glogovac uoči premijere predstave „San letnje noći“ u pozorištu „Boško Buha“. Nebojša Glogovac je glumac koji misli, poručuje, uči i veliki je uzor mladima sa kojima igra u predstavi i kaže da u tome uživa.

8. nov 5

Evelina Biba Mileusnić je ćerka prvog predsednika Parlamenta u Srbiji. Njen otac Stevan Ćirić sedeo je u istom kabinetu u kom danas sedi Maja Gojković, predsednik Parlamenta. Gospođa Mileusnić je portret svoga oca Stevana Ćirića koji je naslikao Uroš Predić, donela u Skupštinu i poželela da portret bude u kabinetu predsednice Parlamenta. Njihov susret zabeležila je kamera.

8. nov. 3

Francuz Metju Darno slučajno je došao u Srbiju, gde je realizovao svoj životni san da postane kuvar. To je realizovao na vrlo interesantan način, a kako – videćete u emisiji.

8. nov. 7

Nada Ahuja je klavir na kom je svirala kao devojčica lično želela da uruči Teodori Šijačić, koja ima deset godina, iz Srbobrana je i ide u treći razred Muzičke škole u Srbobranu i četvrti razred škole „Jovan Jovanović Zmaj“.

Beograd je bio centar desete, jubilarne Konferencije o pomirenju, toleranciji i ljudskoj bezbednosti na Balkanu. U organizaciji Evropskog centra za mir i razvoj Univerzita za mir Ujedinenih nacija, bilo je 300 učestnika iz celoga sveta, političara, naučnika, diplomata. Čućete neka mišljenja.

Videćete fotografije koje nikada nisu bile izlagane i nikada nisu bile ni na jednoj izložbi. Moma Cvijović, muzejski savetnik u Muzeju istorije Jugoslavije, autor izložbe „Velika iluzija“ u Istorijskom muzeju – biće gost u studiju ovog programa. Znajući vrednost takve dokumentacije, on je ukazao na značaj ovakvih izložbi. Videćete slike Josipa Broza Tita, Jovanke Broz i njihovoh gostiju koji gledaju filmove. Moma Cvijović je te slike podario ovom programu za ekskluzivno emitovanje pred izložbu „Velika iluzija“, koju organizuje Muzej istorije Jugoslavije. Autori izložbe su Moma Cvijović i kustos Marija Đorgović. Bioskopske sale Druga Tita postojale su u Starom Dvoru, na Brionima, na brodu „Galeb“, u „Plavom vozu“ i u svim rezidencijama po Jugoslaviji, a Tito je uživao sa svojim prijateljima i gostima. Slike koje ćete videti daju posebnu atmosferu takvih susreta.
https://www.youtube.com/watch?v=PcaWa78-MTM
https://www.youtube.com/watch?v=QGTLOfRMOeI

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar