Mira Adanja-Polak i Vi – 9. maj 2015.

 07.05.2015
Autor: Mira Adanja-Polak

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Dan pobede u Evropi – prošlo je 70 godina od pobede nad fašizmom. Videćete naknadno otkrivene prve snimke u koloru susreta ruskih i američkih vojnika na Elbi, kod mesta Targau, kao i snimak Čerčilovog ratnog kabineta u Londonu. Videćete i Titovu tabakeru u jednoj londonskoj kolekciji.

02 May 1945, Torgau, Germany --- Original caption: 5/2/1945-Torgau, Germany- This historic incident, which occurred on the wrecked bridge over the Elbe River at Torgau, shows the first meeting of American (L), and Russian soldiers as they reach out to grasp each other's hands. BPA2 # 5663 --- Image by © Bettmann/CORBIS

02 May 1945, Torgau, Germany — Original caption: 5/2/1945-Torgau, Germany- This historic incident, which occurred on the wrecked bridge over the Elbe River at Torgau, shows the first meeting of American (L), and Russian soldiers as they reach out to grasp each other’s hands. BPA2 # 5663 — Image by © Bettmann/CORBIS

Današnja parada u Moskvi za 9. maj – Dan pobede.

Nataša Tasić, operska pevačica, čija se karijera sve više vezuje za nastupe u Evropi, nedavno je primljena i na obuku Škole za talente u Metropolitenu.

Micaela

U Kopenhagenu je održan Evropski kongres infektologa i kliničkih mikrobiologa. Danska je zemlja poznata po vrlo strogim procedurama kada je u pitanju zaštita od infekcija. Gost u studiju je prof. dr Mijomir Pelemiš, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti.

Zašto Novak Đoković, prema rečima svog trenera Bekera, nema publicitet koji zaslužuje u svetu. Objašnjenje daju novinar „Njujork tajmsa“ i Eurosporta Peter Bodo i Mats Vilander.

Uspeh instalacije Ivana Grubanova na Bijenalu u Veneciji.

Pariz je poznat po bukinistima, kako nazivaju kolekcionare i prodavce knjiga koji pored Sene decenijama prodaju knjige. Naši bukinisti su pored Knez Mihailove ulice i tu su da prihvate vaše stare knjige kojih se odričete i da vam nađu knjigu koju nikako ne možete da pronađete.

bukinisti

Knjiga „Miris kiše na Balkanu“ Gordane Kuić – prevedena je na nekoliko svetskih jezika.

kuic DSC01362

Gost u studiju je Jelena Jovičić, koja niže uspehe u mjuziklima svoje matične kuće – Pozorišta na Terazijama. Profesionalizam i veliki rad – ključ su njenog uspeha i opstanka. Ovih dana dobila je dva priznanja: Nagradu grada Beograda za pozorišno stvaralastvo i Zlatnu značku Kulturno-prosvetne zajednice za 2015. godinu.

mama-mia-02-foto-promo_f

Studio ovog programa krase slike Bruna Maskarelija izložene u Umetničkom paviljnonu „Cvijeta Zuzorić“ u Beogradu iz umetnikovog Rovinjskog opusa.

mascarelli_bruno-ljubavno_zbogom_na_kolodvoru~OM4fb300~10890_20100212_442_39

 

Ostavite komentar

Error! This email is not valid.