Mira Adanja-Polak i Vi – 9. maj 2015.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Dan pobede u Evropi – prošlo je 70 godina od pobede nad fašizmom. Videćete naknadno otkrivene prve snimke u koloru susreta ruskih i američkih vojnika na Elbi, kod mesta Targau, kao i snimak Čerčilovog ratnog kabineta u Londonu. Videćete i Titovu tabakeru u jednoj londonskoj kolekciji.

Današnja parada u Moskvi za 9. maj – Dan pobede.

Nataša Tasić, operska pevačica, čija se karijera sve više vezuje za nastupe u Evropi, nedavno je primljena i na obuku Škole za talente u Metropolitenu.

Micaela

U Kopenhagenu je održan Evropski kongres infektologa i kliničkih mikrobiologa. Danska je zemlja poznata po vrlo strogim procedurama kada je u pitanju zaštita od infekcija. Gost u studiju je prof. dr Mijomir Pelemiš, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti.

Zašto Novak Đoković, prema rečima svog trenera Bekera, nema publicitet koji zaslužuje u svetu. Objašnjenje daju novinar „Njujork tajmsa“ i Eurosporta Peter Bodo i Mats Vilander.

Uspeh instalacije Ivana Grubanova na Bijenalu u Veneciji.

Pariz je poznat po bukinistima, kako nazivaju kolekcionare i prodavce knjiga koji pored Sene decenijama prodaju knjige. Naši bukinisti su pored Knez Mihailove ulice i tu su da prihvate vaše stare knjige kojih se odričete i da vam nađu knjigu koju nikako ne možete da pronađete.

bukinisti

Knjiga „Miris kiše na Balkanu“ Gordane Kuić – prevedena je na nekoliko svetskih jezika.

kuic DSC01362

Gost u studiju je Jelena Jovičić, koja niže uspehe u mjuziklima svoje matične kuće – Pozorišta na Terazijama. Profesionalizam i veliki rad – ključ su njenog uspeha i opstanka. Ovih dana dobila je dva priznanja: Nagradu grada Beograda za pozorišno stvaralastvo i Zlatnu značku Kulturno-prosvetne zajednice za 2015. godinu.

mama-mia-02-foto-promo_f

Studio ovog programa krase slike Bruna Maskarelija izložene u Umetničkom paviljnonu „Cvijeta Zuzorić“ u Beogradu iz umetnikovog Rovinjskog opusa.

mascarelli_bruno-ljubavno_zbogom_na_kolodvoru~OM4fb300~10890_20100212_442_39

 

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar