Mira Adanja-Polak i Vi – 11. jun 2016.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Dr Emilija Nestorović, kardiolog na čelu Odeljenja intenzivne nege za transplantaciju srca i srčane pumpe, govori o novom sićušnom uređaju koji treba da zameni srčane pumpe koje dobijaju pacijenti koji čekaju na transplantaciju. Takvi mali uređaji pomažu pacijentu da funkcioniše komotnije i da bude manje opterećen mašinerijom koja zamenjuje njegovo oslabljeno srce.

Gost u studiju je Branimir Jovanović, direktor Muzeja Nikola Tesla, koji je jednom rekao da je znanje naše dece o Nikoli Tesli dosta površno. Pitamo direktora kako i kada češće pominjemo Nikolu Teslu? Koliko smo zaista svesni njegovog doprinosa čovečanstvu i značaja za identitet zemlje u kojoj živimo?

Inženjer Milan Mišljenović konstruisao je sofisticirane uređaje koji beleže svaki detalj u organizmu sportiste. Takav način merenja već dugo primenjuju mnogi treneri u svetu, i to objašnjava kako i neki osrednji sportisti postižu fantastične rezultate.

Inženjer Milan Mišljenović
Inženjer Milan Mišljenović

Nevena Ristić, mlada glumica u seriji „Bićemo prvaci sveta“, igra ulogu mlade novinarke koja počinje svoju karijeru. Pitamo je koja su njena iskustva sa tom ulogom, da li bolje razume posao novinara.

Glumica Nevena Ristić
Glumica Nevena Ristić

Čućete koje muke muče britanskog parlamentarca.

U studiju je Dejan Radovanović, administrator baza podataka, čiji je posao vezan za kompjutere. On je rešio da kućište kompjutera sa kojim provodi sate i dane oplemeni tako da se raduje svako ko sedne da radi. To je uradio za sebe i za sve one koji za kompjuterom provode veći deo života.

Dejan Radovanović, administrator baza podataka
Dejan Radovanović, administrator baza podataka

Upoznaćete Miloša Karadaglića, gitaristu, rodom iz Crne Gore, koji je napravio zavidnu karijeru u Velikoj Britaniji. Nedavni koncert u Rojal Albert holu to i potvrđuje.

Miloš Karadaglić, mladi gitarista
Miloš Karadaglić, mladi gitarista

U studiju je deo postave Muzeja Nikola Tesla u Beogradu.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar