Mira Adanja-Polak i Vi – 4. jun 2016.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Šta je to individualni stečaj ili lični bankrot? Kako izaći iz dugova? Da li će to biti moguće kod nas? Gost u studiju je Vuk Radović, vanredni profesor Pravnog Fakulteta u Beogradu, koji je o tome napisao i knjigu pre desetak godina.

Gost u studiju je inženjer Časlav Maksić, sudski veštak za digitalnu forenziku računarskih sistema. Govori o tome da danas nema zločina u koji nije uključena elektronska informacija, kao i o teškoćama svog poziva i onome o čemu malo znamo.

Pred dolazak predsednika Kine u Srbiju, prikazujemo nedavni boravak Mire Adanje-Polak u Kini, koji dočarava ovu zemlju. Prikazuje običan život velikih gradova, gde su i naši ljudi našli posao, i koji žive i rade u Kini već duže vreme.

Nedavno su se u Mostaru okupili potomci poznatih mostarskih trgovačkih porodica Bilić, Dokić, Jelačić, Peško i Šain, koje su bile nekada okosnica ekonomskog i kulturnog preporoda. Svi oni su danas rasejani po svetu, ali su kumovi jedni drugima preko sto godina. Mostara se sećaju sa toplinom. Ovih dana su se okupili, kako se veza sa Mostarom nikada ne bi prekinula.

Porodice Bilić, Dokić, Jelačić, Peško i Šain iz Mostara
Porodice Bilić, Dokić, Jelačić, Peško i Šain iz Mostara

Izložba slikarke Elizabet Luiz Vize Lebren u Parizu.

Šta znači biti priznati slikar, a biti u braku sa ambasadorom? Koliko to pomaže, a koliko odmaže Majdi Zorko Gasparić, čiji je suprug ambasador Slovenije u Srbiji?

Majda Zorko Gasparić

Slike u studiju izlaže Majda Zorko Gasparić.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar