Moji gosti ne šetaju sa televizije na televiziju

Žena koja ne broji godine rada na televiziji, ne slavi jubileje i ne zna koliko puta je intervjuisala svetski poznate, ali i nepoznate ličnosti, Mira Adanja-Polak, u 2007. godinu ulazi spremna za nove izazove.

Nedavno se vratila iz Slovenije, gde je razgovarala sa gradonačelnikom Ljubljane, Zoranom Jankovićem.

Zoran Janković je iz naših krajeva. Njegov temperament mu nije bio smetnja da u nešto hladnijoj i uzdržanijoj Sloveniji u Ljubljani bude izglasan za gradonačelnika. Nama je poznat kao tvorac „Merkatora“, ali je njegovo umeće sa ljudima u biznisu bilo oduvek veoma zapaženo, uostalom, gledaoci će to moći da vide u emisiji u nedelju.

Kako postižete da i pored tolikih putovanja, nedeljom u 16 časova vodite program uživo?

Kada radim reportaže, volim da donesem sa terena one stvari koje mene zanimaju, ali imam sreću da se ukusi gledališta poklapaju sa nekim mojim interesovanjem. Pažnju mi često privlače ljudi koji ne moraju imati neka zvanja i koji se retko pojavljuju na televiziji. Volim da moji gosti budu interesantni, a ne da se šetaju sa televizije na televiziju. Pošto to nije lako obezbediti, moram da putujem, da u roku od tri dana snimim nekoliko reportaža, da sve to donesem i nedeljom uživo budem u studiju.

Da li više volite program uživo ili reportaže?

Živi program. Ne volim snimljene, a takozvane žive programe. Kada emisija ide uživo, dajem svu svoju energiju da to što radim uspe jer znam da nemam mogućnost popravnog. Za dokumentarni program se opredeljujem onda kada to tema zaslužuje. Taj program sam oduvek radila paralelno sa živim emisijama.

Kakvi su vaši planovi u 2007. godini?

Spremne su sigurno dve-tri emisije. Ispunila mi se velika želja da razgovaram sa čovekom koji je zaštitni znak Pariza koji nestaje. To je Mishou i moram priznati da sam taj intervju dugo čekala.

U 2007. godini ću raditi kao i do sada. Trudiću se da čujem ono što se šapuće i da donosim iz sveta ono što sam videla.

(Milica Kuzmić, „Blic vikend“, 5. januar 2007)

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar