Spavam dobro i dugo

Poznata televizijska novinarka Mira Adanja-Polak od najranije mladosti, na svakih dvadeset dana, odlazi na kozmetički tretman lica. Tu dobru naviku nasledila je od majke.

Volim da jedem: Sve, osim slatkiša. Da ne bi došlo do manjka šećera, jedem kremaste torte koje jedino umem sama da napravim. Volim povrće, salatu i ribu više od mesa. Nikada nisam jela konzerviranu hranu, niti suhomesnate proizvode. Sve mora biti sveže kuvano na maslinovom ulju. Nikada nisam bez zelene salate.

Omiljeni sport: Leti je to plivanje. Zimi je to prinudni, neizostavni i redovan odlazak u teretanu tri puta nedeljno, jer znam da mi od toga zavisi zdravlje i kondicija. Obavezna traka i besmisleno dizanje tereta unedogled odmara mi mozak, što je dobro za srce i nervni sistem.

Kako se opuštate: Spavam dobro i dugo. Mogu da zaspim na bilo kom mestu i u bilo koje vreme. Opuštam se čitajući i ne radeći baš ništa.

Lična higijena: Podrazumeva se svakodnevno jutarnje tuširanje kako bih se probudila i suočila sa realnošću. Ne upotrebljavam tečan sapun, već samo sapune sa starom recepturom.

Lice, telo i kosa: Od najranije mladosti na svakih dvadeset dana odlazim kod moje prijateljice Verice Vivode na kozmetički tretman. Ona je učila kod čuvene gospođe Jelene Fedro-Krat, ruske plemkinje izbegle iz carske Rusije, koja je znala tajne dobrog tena. Ne izostajem, a imam sreću da moja prijateljica hoće da vodi računa o meni. Kod gospođe Fedro išla je još moja majka koja mi je stvorila tu naviku. Kosu perem svaki dan, a feniram se kod gospođe Milke preko puta moje kuće. Masažu tela ne smatram luksuzom, već nasušnom potrebom. Uvek ću se odreći nečeg drugog u korist masaže.

Make-up: Šminku skidam čim uđem u kuću. Ne pamtim da sam ikada legla da spavam sa šminkom na licu. Antirid upotrebljavam od devojačkih dana, jer me je majka tome naučila. Upotrebljavam uglavnom medicinsku kozmetiku, hidrantne kreme i one "masnije" za noć. Nikada ne koristim lifting kreme koje zatežu kožu. Nisam vezana ni za jednu kozmetičku marku.

Omiljeni parfemi: LANVIN Arpege i KENZO.

Ne žalim kada trošim na… karte za pozorište i operu, restorane, putovanja, avionske karte…

Uvek sa sobom nosim… makazice koje mi redovno oduzimaju na granici pred ulazak u avion. Nikako da naučim…

Savet čitateljkama "Bazara": Da se neguju starim oprobanim metodama. Da ne jure, jer će što vredi da sačeka. Ne verujte u čuda i poštujte staro pravilo – da se duša na licu prepoznaje.

(V. Zečević, „Bazar“, 25. januar 2008)

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar