Ekskluzive stižu sa kišama

I u jesenjoj sezoni RTS-a termin nedeljom po podne rezervisan je za kolažnu emisiju "Mira Adanja-Polak i vi". Promena u sadržaju i formi neće biti, jer, kako kaže autorka, ovaj serijal i nema zacrtanu koncepciju.

– Gledaoci su upućeni na mene, ja na njih, i od toga zavisi sadržaj svake emisije. Ja pojašnjavam sve ono što drugi neće ili za šta nemaju sluha. Bavim se problemima i pojavama da bih otkrila zašto se nešto događa.

Uz ove, "žive" emisije, Mira Adanja-Polak ima i drugi serijal, u kojem se bavi isključivo ekskluzivama. Neke emisije već je uradila, ali ne želi da otkriva o čemu je reč.

– Reći ću vam samo da sam snimila dve dokumentarne emisije i da će one biti svetska ekskluziva. Njihovo emitovanje ostavila sam za kasnu jesen. Uložila sam mnogo truda i hoću da budem sigurna da će ih videti što više sveta, a najbolji period za to je kada počnu da padaju kiše i kada je većina ljudi kod kuće, uz TV ekrane.

A dok ne dođe to vreme, u emisiji "Mira Adanja-Polak i Vi", koja će na prvom programu RTS-a biti prikazana ove nedelje, između ostalog naći će se i reportaža iz Londona, gde je otpočela neobična kampanja za borbu protiv raka dojke. U njoj su učestvovale mnoge poznate ličnosti, među kojima internacionalni supermodel El Mekferson, Džeri Hol, Fatima Lopes – poznato TV lice Španije itd. Boravile su u britanskoj prestonici da bi skrenule pažnju javnosti na sve učestaliji rak dojke i značaj ranog otkrivanja te bolesti. Poznati svetski fotograf Rankin na Temzi je izložio fotografije obolelih žena koje su tokom svoje drame uz sebe imale neko drago biće koje im je pomoglo da se snađu – snimao ih je u društvu muževa, prijatelja, ćerki, sinova i prijatelja. U razgovoru sa učesnicima ovog nesvakidašnjeg skupa Mira Adanja-Polak došla je do nekih saznanja koja su primenjiva i kod nas.

(S. B, „TV Novosti“, 31. avgust 2007)

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar